Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Babycurus jacksoni - chov

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda někdo z Vás nezkoušel chovat tento druh štíra pohromadě, a pokud ano, čeho je potřeba se vyvarovat. Cca před měsícem se mi narodili mladí, chovám je v jednom teráriu společně s matkou. Dnes jsem si všiml, že jedno mládě žere druhé, které se zrovna svlékalo. No vypadá to, že je budu muset rozdělit. Pokud je rozdělím, myslíte, že jim bude stačit chov v plastových krabičkách(takové ty klasické po cvrčcích ze zverimexů) s trochou lignoceli a úkrytem? Také mě napadlo, jestli bych ty krabičky nemohl šupnout do inkubátoru čímž bych vyřešil vlhkost a teplotu (28°c, vlhkost kolem 70-80%), ale nevím jestli by jim nevadila tma ... :), protože mám inkubátor z polystyrénového boxu.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Nezkoušel jsem to, ale něco jsem o tom už četl. ROzhodně doporučuju je oddělit, jinak budou ztráty.…
hawok 10.04.2013 02:37
hawok
tyhle ztráty při svlékání lze jednodušše omezit tak, že dříve svlečené jedince oddělíte od ostatních…
vavres 10.04.2013 13:19
vavres
Ok, díky Vám oběma za rady. No radši nebudu nic riskovat a rozdělím je po jednom a šupnu do inkubáto… poslední
animalplanet 10.04.2013 14:01
animalplanet

Nezkoušel jsem to, ale něco jsem o tom už četl.
ROzhodně doporučuju je oddělit, jinak budou ztráty.
Tma jim vadit nebude.
Jo klidně v těch krabkách je mít můžeš, jen doporučuji používat s pevným výčkem, ne ty zaklapávací, už mi zrz ně třeba cvrci utíkali, že se protáhli.
Jinak o chovu společném, tuším že to psal pan Kovařík. Mát dostatek úkrytů, držet jednotlivé instary ve stejně vyspělé skupině. A havně hromadu cvrčků u nich, fakt hromadu, neštvat se stím ikdyž je mohou zranit při svlíkání. Nicméně budou ztráty i tak. Některým štírům bude vždy chutnat víc právě se svlíkající měkký kolega než cvrček.

tyhle ztráty při svlékání lze jednodušše omezit tak, že dříve svlečené jedince oddělíte od ostatních do té doby,než se svlečou ti opozdilci...a případně je i rovnou zakrmíte.... většinou si totiž pochutná větší štír, hladový po svleku, na svém menším kolegovi co se teprve svléká na stejnej levl:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru