Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík Noční - POMOC - ZTRATIL SE NÁM

Ahoj mám problém. Ztratil sem nám gekončík, pravděpodobně při krmení, kdy jsme ho vyndali ven, a zapoměli na něj...:(((( (jsme tupci, víme). Už je to asi týden, převrátili jsme celý pokoj na ruby a nic. Chtěl bychom Vás tímto zkušené chvoatele požtádat o jakoukoliv radu při hledání, nebo nějaké triky jak ho přilákat. Dále by mě zajímalo, jestli je možné, kdyby si zalezl někam do chladnějšího prostředí, jeslti je možné, že by se uložil k zimnímu spánku. Mockrát děkujeme za jakýkoliv příspěvek

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, mám jednu neproverenou radu (nezkousel jsem). At uz date misky s vodou nebo subtratem, dejt… nový
Jan Kolář 30.04.2013 11:42
Jan Kolář
Ono když se to zvíře hledá, tak je tam kolikrát i riziko, že mu ublížíte, když se šoupe s nábytkem a… poslední
Fireflya 30.04.2013 15:01
Fireflya

Zdravím, mám jednu neproverenou radu (nezkousel jsem). At uz date misky s vodou nebo subtratem, dejte pod ni a kolem ni hlinikovou folii. Pry je dobre slyset kdyz na to zvire vleze, ale popravde nevim, jestli na to vubec vleze (je to takova zvukova signalizace, ale ke to jen kdyby jste meli moznost treba v noci, aby jste vedeli, jestli se prisel napit. Ale nemam vyzkousene ani overene, radil mi to takovej "koumak", tak nevim. Ale za pokus to mozna stoji, rolicka toho hliniku stoji asi 8 kč.

Ono když se to zvíře hledá, tak je tam kolikrát i riziko, že mu ublížíte, když se šoupe s nábytkem a pod. Nejlepší je na to prevence a nenechat zvíře utéct. Někdy se ale i tak stane. Když štracháte po pokoji a hledáte ho, tak zůstane zalezlé. Mě se osvědčilo pohybovat se po pokoji tak jako jindy, nedělat nic zvláštního. Gekončíci vylezli, když byl klid a většinou navečer, takže jsem je zmerčila a nemusela sem je ani hledat. To samé se mi osvědčilo u myší, sedla jsem si k počítači a čekala. Jak byl klid tak myš hned vylezla z úkrytu a začala rejdit po pokoji, pak už není takový problém ji chytit. Za sebe mohu říct, že někdy je lepší nehledat, ale u některých zvířat se hledání vyplatí víc než nehledání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru