Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podávání vitamínů pro hada

Ahoj všem.

Dneska jsem si společně s myškou pro 8 měsíční guttatu koupil i vitamínovou směs ve formě prášku. Ale já hlupák jsem si nepromyslel jak bych takový vitamín mohl podávat, což je taky můj dotaz.
(Napadlo mě přimíchat do vody, nebo koupit mražené krysí hole a to rozmražené obalit v tom prášku)

Vím že mnoho chovatelů vitamíny hadům nedává vůbec, ale myslím, že když mu budu vitamíny dávat co 2., nebo 3. krmení, tak tím nic nezkazím.

Předem díky za všechny rady a odpovědi.

Předmět Autor Datum
Co mu proboha chces davat? Roboran? Vykasli se na to, v lepsim pripade nicemu nepomuzes a v horsim m…
bahno 29.04.2013 16:16
bahno
Spíš byš nakrm kvalitní stravou než ji zkrmíš, nebo se zají dávat kapky AD3 (vpíchnou se do myši), a…
bcimp 29.04.2013 17:23
bcimp
obalený hole asi těžko bude had žrát,pokud dávám nějaký vitamíny tak akorát c a bkomplex ato ne práš…
1kraken 29.04.2013 20:19
1kraken
Obecně se vitamíny hadům nedávaj...leda třeba jako prevence u náchylnějších hadů na respirační probl… poslední
Réza 30.04.2013 00:28
Réza

obalený hole asi těžko bude had žrát,pokud dávám nějaký vitamíny tak akorát c a bkomplex ato ne práškovy ale tablety zabité myši nebo potkanovi nastřihnu kůži v podpaždí a pinzetouzasunu tabletku pod kůži,nevím co máš za prášek a když jsem používal roboran pro nosnice tak jsem jím posypal myším granule.do vody asi taky neuspeješ-jiná chut a nepijou aji několik dní,lepší je opravdu pokud kupuješ myši ve zveráku ji koupit o týden dřív a sám ji nakrmit ale nějakejma rozumnejma granulema pro hlodavce ne pro psi nebo kočky -slaný tučný pak seto projeví na hadech

Obecně se vitamíny hadům nedávaj...leda třeba jako prevence u náchylnějších hadů na respirační problémy, jako Atherisky apod. je fajn občas napíchat do zabitýho holete tekutý céčko...a třeba Thamnophiskám se dává béčko, jak psal bahno. U guttaty je to ale zbytečnost a je mnohem lepší kvalitně krmit myši...to je dle mého názoru základ, pokud chce mít člověk zdravýho hada :-D a neni třeba vymejšlet nějaký vitamíny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru