Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ochočit starého potkana?

Dobrý den
potřebovala bych poradit. Dostala jsem od známých samce fuzzi potkana(bez srsti)o kterého se starali tak ,že ho jen krmili a tím to haslo.(čili se nejspíš bojí ruky a myslí si že všechno je jídlo)
Automaticky když se otevře klec tak si myslí, že se mu nese jídlo piškot nebo něco takového a hned otevírá pusu a bere to do zubů, tak stejně i s rukou nemůžu si dovolit strčit ruku do klece protože by mě kousnul ne strachem ,ale tím ,že si myslí ,že je to jídlo.
Má cca okolo 1 roku myslíte ,že by šel ještě nějak ochočit nebo už je to marné?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samo, že je nejlepí mít potkana od malýho, ale rok je už celkem dlouho. Ono když by byl potkan po ce…
josefek1 21.05.2013 16:12
josefek1
No právě měla jsem předtím potkánka od malynkého a to byl mazlík ,ale tohohle se chtěli zbavit a byl… poslední
Demonicas 21.05.2013 16:50
Demonicas

Samo, že je nejlepí mít potkana od malýho, ale rok je už celkem dlouho. Ono když by byl potkan po celou dobu svého života v blízkosti lidí, tak by se bát neměl a dal by se snáz ochočit. Opět to záleží kus od kusu. Jestli se nebojí, ale kouše, tzn. že je agresivní, tak už se s nim moc dělat nedá, protože ho nevezmete do ruky a nenavyknete ho. Jestli kouše, protože si myslí, že se jedná o potravu, pak bych mu dal nějakou větší laskominu, a potom ho opatrně vzal a čekal na reakci. K ochočení je taky dobré, když nemá žádný úkryt a nemůže se schovat, když jste u něj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru