Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárko pro chamíka

Ahoj všem,

rozhodl jsem se udělat po domácku terárko pro chameleona, které bude mít rozměry cca 80x75x50. Boční a zadní starny bude tvořit polystyren s nátěrem od lepidla na kachličky.. našel jsem spoustu takových na netu a moc se mi to líbí..

Tak mám tedy nékolik otázek, budu moc rád když mi někdo poradí :))
- Dočetl jsem se, že musí být dobrá cirgulace vzduchu, tudíž udělám na bocích 2 větrání jedno dole a jedno nahoře - budou stačit obě o rozměrech 10x5 cm?
- Také se chci zeptat, zda tu má někdo zkušenosti s tvořením vlastního terária pomocí polystyrénu, protože nevím čím je nejlepší ten polystyrén tvarovat a vyřezávat (nůž na lepenku např ? vrtačkou ?) ?
- a poslední otázka: dočetl jsem se, že potřebuji 2 žárovky - 1 na simulování denního svítu ( našel jsem tuto http://placek.cz/content/images/thumbs/0011424_rov ka_exo_terra_repti_glo_5_uvb_26_w.jpeg ) s UVB a druhou jako výhřevnou našel jsem tuto: http://placek.cz/content/images/thumbs/0011359_top en_do_objmky_exo_terra_60_w.jpeg Jsou tyto žárovky vhodné ? myslím, že ta na světlo bude OK, ale nevím, zda ta na teplo dokáže vyhřát celý prostor terária na požadovanou teplotu okolo 30°?

Děkuju předem všem kteří mi poradí :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny