Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco mi tu zabíjí zvířata. Co by to mohlo být?

objevil vlk či rys
Kdyz se nad tim zamyslis,tak poukazovat na nepritomnost velkych selem,jako nasledku lovu je celkem hloupost. Kde v CR najdes adekvatni prostredi pro bezproblemove fungovani techto zvirat?? To nejsou zvirata kterym staci 20 hektaru .. Kdyz vyrazis v dnesni dobe do prirody,vsude zakopnes o turisty (v lepsim pripade),motorkare/ctyrkolkare,spoustu chat,mesta i obce se rozsiruji a mista ubyva. To stejne plati treba i o drobne jako je bazant,koroptev,zajic .. pred cca 15-20 lety to byli stovky az tisice kusu a ted se pocitaji na desitky v jednotlivych honitbach. A neni to vina nadmerneho lovu,ale duvod je v jine metode zemedelstvi.
Ja uz jsem si zvykl na to,ze kdyz je neceho malo,tak se rekne "Myslivci to vystrileli!!" . Kdyz je neceho hodne (cerna,srnci,atd.) tak se vykrikuje "Myslivci schvalne navysuji stavy at maji co strilet!!".Nejhorsi na tom je,ze lide,kteri toto rozsiruji nemaji o problematice ani paru a jen papouskuji vety co do nich masti media a pri rozhovoru to driv nebo pozdeji skonci s tim,ze jsem jen vrah a bouchal a proc by se mnou ztraceli cas .. Jak uz psal cejna,zatim jsem tu nezaslechl jediny objektivni nazor proti myslivosti.
Jen mensi usmevna. O strileni rysu jsem uz slysel od x lidi a vzdycky to bylo "Znamy ma znameho a ten strelil x rysu,pak je hodil na vlak,aby je u neho nenasli pomoci obojku co mel na sobe" .. prijde mi to uplne stejne jako ta pohadka o hadovi,ktery si premeroval majitele ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny