Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco mi tu zabíjí zvířata. Co by to mohlo být?

Přeji pěkný den všem,

dnes když jsem přišel domů, šel jsem jako obvykle vypustit freťáka do venkovního výběhu. Včera byl naprosto v pořádku, byl to freťák jako hrom. Zkrátka samec jak má bejt, miloval potkany - byl zvyklej lovit, žádnej zhýčkanej mazel.
Dnes jsem přišel a v jeho vnitřní voliéře jsem našel na jedné straně voliéry jeho hlavu a na druhé jeho tělo. Všude krev.
Nedokážu si vysvětlit co to mohlo být? Voliéra je perfektně zajištěná sám jsem ji dělal. Když jsem ji poté prohlížel jeden roh byl vyrvaný (dřevěné záda voliéry). Přidělal jsem to tam dobře, měl to zadělané pomocí vrutů i pro mě by bylo pracné to oddělit. Ale je tam prostě díra, nějaké zvíře si s tím dokázalo poradit. Nutno dodat, že ve stejné místnosti právě sedí na vejcích kachna a ta je naprosto v pořádku.

Před měsícem, sem zase našel mrtvou samici králíka, a několik mladých od ní. Ty měli všechny vykousané břicho a oči. Řekl jsem si, že se jedná o nějakou lasičku nastražil past (do které se nic nechytlo) a dále jsem to neřešil. Tohle ale lasička nemohla být jsem si jist, že by si s ní freťák hravě poradil.

Jelikož mě nenapadá vůbec žádné zvíře co by tohle dokázalo udělat ptám se vás. Co by to mohlo být? Musím to nějak začít řešit. Mám tu mladé kozy, prasata, králíky, slepice a spoustu další zvěře, kterou si nemůžu dovolit vystavit nebezpečí... Doteď jsem si myslel, že mám vše dobře zajištěné. Ale pokud se něco dostalo do téhle voliéry dostane se mi to do všeho. Nic nemám zajištěné tak dobře jako freťáka.

Místnost je dobře zabezpečená, po celou dobu byla zamčena. Naposled jsem v ní byl já. Rád bych ještě dodal, že freťák byl ještě teplí, muselo se to stát krátce předtím než jsem ho našel. Místnost jsem celou prohledal skrz na skrz a prostě nic sem nenašel.
Dnešní noc tedy strávím u zvířat s malorážkou a budu doufat, že se ta potvora objeví a ustřelim ji palici.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se za tu exhumaci,ale jsem zvědavej.Přišel jsi na"vraha"?
Nuty 18.09.2013 08:10
Nuty
take by mě to zajimalo, porad tipuji nejaky jezevec nebo soused.
Jan Kolář 18.09.2013 08:38
Jan Kolář
Přidávám se k prosbě o rozluštění. poslední
raddei 18.09.2013 09:39
raddei

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru