Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

Jenže i ten začátečník potřebuje poradit od někoho kdo se v problematice orientuje. Rady dalších začátečníků mu obvykle nepomůžou. Takže by do té kategorie stejně museli chodit i ti zkušenější a tím pádem budou stejně číst furt dokola to samý. S tím se nic nenadělá.
Bohatě by stačilo mazat opravdu to nejhorší peklo. No a pak už jen taková maličkost, aby se všichni přispěvatelé poradny chovali tak nějak normálně, v rámci slušnýho vychování, respektovali aspoň trochu, a dle možností, pravidla mateřskýho jazyka.
Nevšiml jsem si, že by tu na normálně položenej, i triviální, dotaz bylo někomu odpovězeno vulgárně.
Když budou ti tazatelé používat mozek a dodržovat pravidla typu: Nejdřív slušně pozdravím, pak co nejpřesněji za pomoci odborných (nebo aspoň normálních) výrazů popíšu svůj problém, popíšu podmínky chovu, vložím fotky ubikace a chovance, případně detail jeho zdravotního problému, poděkuji a slušně se rozloučím, tak se vsadím, že se tady nemohu dočkat neadekvátní nebo urážlivý odpovědi.
Každej by měl začít u sebe. Jak ti tazatelé, tak i odpovídající.
K těm vulgarismům. Nemělo by se jima plejtvat, ale jsou situace, kde má i použití vulgarismu svoje opodstatnění. Třeba ve vtipu, kde se nějakej vyskytuje, se jeho nahrazením slušným výrazem zkazí třeba celá pointa... Nebo např. při komentáři nejrůznějších EU regulací se bez ostřejšího výrazu dá těžko obejít.
Prostě a jednoduše, nehrajme si na nějaký extra puritány, ale zároveň se nechovejme jak hovada. A bude to v klidu, podle mě, teda.

co se týče skupin začátečník - profi - tak asi budu přispívat jen do první zmíněné.. A jsou lidé jako MN, kteří se naopak cítí jako profi po přečtení o hadech z mateřídoušky..
Souhlasím, ale to by se asi dalo technicky pořešit tím, že by člověku po přečtení mateřídoušky bylo do té "profi" sekce znemožněno přispívat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny