Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

Tak taky zkusím přispět nějakým návrhem.

Nejprve k úrovni obecně. Po pravdě, když se tu zmiňují fora typu http://www.reptileforums.co.uk/forums/, zkuste si je pročíst, dotazy typu "Co můžu dát svému gekonovi" tam jsou desítky a nikdo to neřeší, protože to je prostě dotaz. Debaty o tom, jestli si to dotyčný mohl najít nebo nemohl jsou k ničemu. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že když člověk zkouší hledat, často najde výrazně protichůdné informace, když si to zadá do vyhledávače tady, najde často vlákno, kde se ve spoustě případů řeší uplně něco jiného a pročítat 30 stránková vlákna, kde se debata přesměrovala mimo původní dotaz taky není nic moc. Nemluvě o tom, že spousta lidí bohužel neumí ani německy ani anglicky, případně jenom základy a hledat s takovou hle znalostí dotaz o chovu zvířete nic moc. Takže to prostě napíše jako nový dotaz. Proč to někomu vadí, moc nechápu. Když se mi ten dotaz nelíbí, tak ho můžu ignorovat a je to. Pokud někomu vadí, že se těch dotazů objevuje hodně a některá témata se ztrácí, tak at se přísněji tyto dotazy přesouvají do sekce "začínáme" a kdo nechce nemusí to číst.

Upřímně mi daleko víc vadí, když se na takovýhle dotaz okamžitě vrhne deset lidí, kteří z dotazu, který by se dal vyřešit jednoduchou odpovědí, udělají několikastránkovou debatu naprosto o ničem, nemluvě o úrovni těchto diskusí, které se pravidelně zvrhnout v lepším případě v posměšky, v horším případě v urážky všech diskutujících. Tohle je podle mě bohužel výrazně větší příspěvek ke snížení úrovně TP, než to, že se tu někdo ptá na základní věci.

Co by dle mého názoru pomohlo by bylo zavedení něčeho jako je hodnocení poskytnuté rady nebo odpovědi. Na většině "poradních for" se tímto způsobem řeší mimo jiné to, zda je dotyčný příspěvek přínosný, nebo ne. Neplést prosím s klikáním like u příspěvku kýmkoliv, ale opravdu tazatelem, který vytvořil vlákno. Tazatel by například měl možnost označit poskytnutou odpověď několika body, třeba a) odpověd mi vyřešila problém uplně, b) částečně, c) vůbec. Body by se sčítaly a podle toho kolik kladných bodů by každý diskutující získal, by se mu v někde u avataru objevilo hodnocení jestli přispívá pozitivními radami, nebo tu jenom lidem nadává, že se ptají na kraviny.

Myslím, že tenhle základní bod, by mohl pomoct udělat ten malý krůček kupředu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny