Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

já si dovolím jen pohled "zvenčí" (teraristiku nepěstuji a sem chodím jen když se ukliknu).

Uvědomte si prosím, že sem chodí jak začínající "elévové", tak "profíci". Je zcela jasné, že začátečník bude mít jiné (a třeba směšné) dotazy na věci, které profík bude pokládat za nesmysl nebo směšnou věc. A chápu, že číst nesmysly nikoho dlouho bavit nebude - sám mám čas od času podobné pocity na PC větvi. Je několik variant jak to řešit, udělat si "klub profíků" a zhynout na vlastních vavřínech na vzájemné poplácávání po ramenou, nebo z toho udělat žumpu ala novinky.cz, kterou nikdo neřeší. Anebo se to snažit držet někde na střední cestě - excesy netolerovat, ale zároveň začátečníkům trochu pomoci (od toho je to poradna, kdy zkušenější pomáhají těm slabším). Tím si zároveň můžete "připravit" rádce, kteří budou pomáhat těm, co začínají úplně od nuly a zvládnou "základy" a "profíci" se mohou realizovat na opravdu zásadních tématech. Takto to třeba funguje na PC poradně, a i z tohoto důvodu byly zavedeny hvězdy, aby bylo jasně vidět, čí odpovědi mají větší váhu..

Předpoklad je jediný - základní míra tolerance, protože řešení je téměř vždy vícero. (navzdory tomu chápu, že nidko není z dubu a i já na některé lidi reaguju hodně expresivně)

P.S.: úroveň poradny závisí nikoli od dotazů, ale od kvality odpovědí (a částečně úrovně modů). A to nemá nic společného s mírou návštěvnosti nebo počtem "blbých příspěvků." A jak je mé oblíbené rčení: Rada není odvozena od slova "vyřešit", ale "poradit"

edit: možnost vložit příspěvek neregistrovaným chápeme jako možnost položit dotaz komukoli, jako jakousi "demoverzi" Poradny. Je to pro nás spíše vlastnost, která dělá po technické stránce problémy, nicméně v zájmu svobody a plurality jsme se rozhodli ji implementovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny