Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

Dlouho jsem odolával se nějak vyjádřit, bo jsem tu rok i s cestou. Nicméně sám jsem kdysi provozoval fórum, sice o servisu elektroniky, ale řešili jsme v podstatě to samé, co v tomto vlákně...
Především je třeba říct, že úroveň fóra dělají opravdu jeho uživatelé. Jen taková malá úvaha k zamyšlení: Zaznělo to i tady a opakuje se to u každého podobného problému - Když chce člověk kvalitně diskutovat, musí na zahraniční fóra, když chce kvalitně inzerovat, musí v zahraničí, chcete kvalitní zvířata apod., zahraničí (to poslední berte samozřejmě trochu s rezervou). Takže, není to prostě v tomto národě? Tudíž, nemůžeme chtít úroveň jako na venomlandu apod. když toho prostě nejsme schopni. Ale abych jen prázdně nekritizoval národ...
Plně souhlasím s uživatelem Premekhala, že poradna slouží, a podle mě by i měla, široké veřejnosti včetně dětí a co si budeme povídat i méně bystrých spoluobčanů, takže NEUSTÁLÉ rytí do gramatiky postrádá smyslu a jen to snižuje úroveň. To nemluvím o tom, že někdo může být i dyslektik. Já chápu že to bije do očí, ale tady ho prostě jazyku českému nenaučíme. Toto by bylo dobré si uvědomit.

Ke konkrétním úpravám. Je otázka, co se dá prosadit a co bude majitel ochoten měnit...

- Jistě by prospělo, aby přispívat mohli jenom registrovaní.

- Registrace na jméno by byla jistě prospěšná, ale muselo by se to udělat jako na Novinkách nebo Aukru, kde po registraci čekáte na potvrzovací kód poštou do vlastních rukou, aby bylo zaručeno, že jméno a příjmení je skutečné, což je tady na "nevýdělečném" serveru nereálné a nikdo se s tím nebude drbat.

- Mě osobně nejvíc vadí uživatelé typu "hadi patří do přírody", těch se dá zbavit POUZE jedinou cestou, obzvláště pokud mají dynamickou IP a to je ignorace a počkání až ho smaže a zabanuje mod. I takového debila jak je tento cápek to po čase přestane bavit, když uvidí, že jej má každý u věnce. Tím samozřejmě jedu i sám do sebe, protože jsem dělal to samé a dohadoval se s těmito "lidmi". Už jsem (doufám) zmoudřel a ušetřím si čas i zdraví.

- Dotazy typu jaké tera pro agamu, samice chamíka má divnou barvu a pořád hrabe apod. bych řešil rozšířením a propracováním FAQárny a všechny tyto dotazy zamykal s odkazem, že odpověď je ve FAQ. Spousta lidí tu volá po nějaké úrovni, takže se na FAQárně můžeme podílet hromadně, já jsem klidně ochotný něco sesmolit co vím, nebo dohledat a poskytnout. Jde o to, že by se tam detailně popsali podmínky pro nejčastěji chovaná zvířata, problematika potravy, vitamínů, rozmnožování, péči o mladé apod., nejčastější chyby a úskalí, aby se toho podchytilo co nejvíce pro opravdové začátečníky a na fóru řešit všechno ostatní.
Například téma Agama vousatá - podtémata: Terárium (rozměry, osvětlení, UV, substráty), Potrava (složení stravy, vitamíny apod.), Zimování (kdy, jak apod.), Inkubace (veškerá problematika), Péče o mláďata
Takhle by se to postupně rozšiřovalo a potom není důvod nezamykat vlákna typu jaké terárium pro gutku s tím, že ho mod odkáže na FAQ. A ruku na srdce, bylo by to i férovější, než mu říct "Neznáš google?" Bylo by to zde, tudíž by to mělo i nějakou váhu a odpadl by problém s tím, co zmiňovala tuším Auri, že je mnoho debilních rad na netu a PETkař se v tom neorientuje, proto se zeptá zde - už by nemusel, měl by to sesumírované :-)

Závěrem bych snad jen zdůraznil, že je to opravdu na nás, na našem snažení a žádné převratné změny pravidel apod. to za nás nevyřeší. A ještě jedna věc, nemyslím si Bergi, že by tu měla být poradna pro elitu, kde by se měla řešit JENOM genetika, odchovy horských druhů, udržení wágleráků, jedáci apod. teraristická špička... Mělo by to sloužit opravdu široké veřejnosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny