Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

Já bych tento problém rozdělil do několika rovin. Jedním je technická stránka této poradny, která funguje v jisté fúzi s dalšími poradnami, jejichž poslaní je radit, a to v drtivé většině na dotazy začátečníků. Není to zkrátka fórum, ale poradna. V tom bych chápal jisté nepochopení její idey.

Druhým problémem jsou právě ony dotazy. Jak již bylo zmíněno, rozdílem této poradny je to, že se zde bavíme o živých tvorech a jakákoli ignorance má za následek jejich strádání případně smrt. Chápu, že tento projekt je komerční, tedy je důležitější návštěvnost stránek, než nějaký filozofický rozměr. S tím se patrně nedá nic nedělat a je jistě únavné odpovídat na stále stejné dotazy a nenarážet na žádná alespoň trochu zajímavá témata.

V tom vidím pro mě nejzásadnější problém. Celková absence zajímavých témat a příspěvků. Ono totiž lze jednoduše hloupé dotazy ignorovat a vyhledávat jen přínosná vlákna. Bohužel pokud zde taková nejsou, člověk zde nenachází nic zajímavého a půjde raději tam, kde se takové věci řeší. Ovšem tento problém se netýká začátečnických dotazů, ale toho že sem zkrátka nechodí lidé, kteří by něco objevného řešit chtěli a pokud ano tak to zde neřeší. Nemyslím, že by někdo odcházel proto, že jsou zde pitomé dotazy, ale proto, že zde osobně nic zajímavého nenachází.

Já jsem zde po delší době reagoval na nějakou záležitost týkající se krajt mřížkovaných, byl jsem tázán proč nenapíši nějaký článek týkající se této problematiky. Článek psát nechci a popravdě ani nevím kam, ale napadlo mě založit vlákno "Pochlubte se - Python reticulatus", od kterého jsme si sliboval zajímavou diskuzi o těchto zvířatech. No výsledek byl ten, že kromě několika pochvalných komentářů, kterých si vážím, nikdo další nezareagoval a na tomto tématu se nepodílel. Z toho chápu, že není zájem rozvíjet nějakou diskuzi a dělit se o své zkušenosti. A myslím, že to je problém obecně.

Čili trochu nerozumím těm, kteří si stěžují na klesající úroveň a nedostatek zajímavých vláken a přitom sami se v tomto ohledu příliš neangažují. Mimo to, někdo může chápat hloupé dotazy jako příčinu klesající úrovně, někdo tuto příčinu může vidět ve vulgaritách a konfrontačním vedení diskuze. Proč si tedy napřed nezamést trochu před vlastním prahem a pokusit se sám něco udělat pro zvýšení úrovně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny