Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úroven teraporadny

Poradna mě v posledních měsících nebavila. Nějak jsem samovolně přestal chodit, aniž bych se rozhodoval. Na druhou stranu musím říci, že jsem se tu dozvěděl dost užitečných věcí. Jen to chtělo hodně selektovat. Sem tam to chce pevné nervy, ale univerzální řešení, jak kultivovat a nastolit nápravu asi není. Je prostě třeba selektovat a najít si tu svou cestu. Je to jako s FB. Ten se dá využívat ke spoustě užitečných věcí. Je super. A přitom většina lidí na něm převážně zabíjí čas nesmysly. Vidím na něm ty pozitivní věci (kontakt s přáteli s ciziny, sdílení fotografií, chat a pokec, řešení pracovních věcí, sem tam relax,...). Nabízí to dobré možnosti. Stejně tak i poradna. Ideální je úplně přecházet hlupáky a jejich výplody, zaměřit se na příspěvky mající nějakou hodnotu, být v kontaktu s lidmi, se kterými má nějaká interakce smysl. Zbytek jakoby nebyl. Hlupci ať si tu blijí to svoje. S tím se nic dělat nedá. Moudré je to přejít a vůbec se do toho nezapojovat (nebo BANánovat :-D ).

Asi největší přínos (vedle užitečných rad) poradny pro mě osobně byl ten, že jsem se skrze ní seznámil s několika skvělými lidmi, z nichž někteří se stali přáteli a nebo nějakým způsobem součástí mého života. A u některých takových lidí opravdu smekám. Někteří mi pomohli víc, než bych v současné době vůbec od někoho čekal. Smekám.

I když nejsem spokojený se současnou úrovní TP, přesto musím říci, že mi strašně moc dala.

Bylo by určitě pěkné, kdyby se tu ti lidé k něčemu sem tam objevili. Jsou tu i příspěvky, které sem tam za reakci stojí (viz ten chlapec, který chce chovat Chondra). Když si s takovým člověkem napíšete pár řádků, bude to na jeho budoucí konání určitě mít pozitivní vliv. A to je ten smysl a přínos TP. Blbost je všudypřítomná. Je jí všude spousta. Proto je utopie jí eliminovat na veřejném fóru. Je to nemožné, aniž by to fórum ztratilo svůj smysl. A sem tam je vidět, že TP stále smysl má. A to je pořád určitá hodnota.

S tím, zda má poradna smysl by se měl vypořádat každý sám. Jenom by bylo perfektní, kdyby někteří lidi, kteří jsou přínosem, zamhouřili oko a udělali vstřícné rozhodnutí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny