Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lamino terárka

Ahoj,
vím, že tady bylo debat ohledně OSB/lamino terárek hodně, ale našla jsem samé rozporuplné reakce (přelouskala jsem tu snad všechno ohledně lamina a osb), tak zkusím upřesnit svůj dotaz...

Mám v plánu terastěnu - dole rack system - jednotlivě 100x60x20 celkem 6boxů ve dvou řadách (obsolety, lamprophisky, climacophory)
Nad tím terárka pro Rhacodactyly (ciliáti, auriculáti, časem nějaká chahoua atd..), Ptyhochozoony, jedno terárko pro Eublephary + nějaký police na odchovy, cvrčky apod.

Ideálně bych si stěnu představovala z lamina (polepená dřevotříska v dekoru světlého dřeva). Někde čtu, že je lamino do vlhčích terárek úplně nevhodné, jinde, že když se zasilikonují spáry, tak je mnohem odolnější, než klasika osb. Takže si nejsem jistá, jak to s tím laminem teda je..
Osb nechci z důvodu, že bych ho z venku polepovala, přijde mi, že spoustě lidí nasáklo i přes nějaký ten nátěr lakem atd.

Lamino by teda bylo řádně zasilikované ve spojích, na dně terárek "vana" z lina. Na nějaké stěně u terárek pozadí na lezení.

Rack system by snad z lamina mohl být bez problémů - tam ta vlkost nijak šílená nebude, takže dotaz se týká spíš terárek pro gekony (gekončíci budou asi také zcela bez problému), hodlám mít v terárkách živé rostliny, takže se tam vlhkost bude asi docela držet, večer navíc rosení... Takže by lamino muselo vydržet určité procento neustálé vlhkosti udržované kytkama a pár kapek vody při večerním rosení...

Ráda bych slyšela/četla Váš názor, jestli by to po zasilikonování mohlo fungovat? Případně třeba natřít nějakou vrstvou laku, pro jistotu nebo nějakou jinou radu, jak s laminem naložit.
Případně jestli je to OSB opravdu o tolik lepší, než lamino...

Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jsem našla tento materiál - Durelis (durelis), měl by být podle všeho hladký a odolnější proti… poslední
senega 11.07.2013 18:40
senega

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru