Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elaphe vulpina - přílišná nenažranost?

Zdravím všechny,
dnes se mi stala nemilá věc. Chystala jsem se krmit vulpiny jako obvykle. Mám je od podzimu 2010 společně v terárku. Když jdu krmit, tak dám jednu myš do plastového boxu, otevřu terárko a ten had, který vyleze jako první žere v boxu, druhý v terárku. Po krmení nechám tak půl hodiny až hodinu zklidnit a pak hada z boxu pustím zpět do terárka.
Takže dneska klasika, myška v boxu, otevřu terárko. Samice vyrazila jako první, sameček byl pomalejší. Jenže místo toho, aby vylezla do boxu jako obvykle, ohnala se po samci, zakousla se mu do krku a začala ho škrtit.
Měla jsem co dělat, abych je dostala od sebe. Nakonec se povedlo a oba hadi vypadají zdravě a žrali. Samozřejmě už je každý v jiném terárku. Ještě dodám, že to krmení předtím se samička netrefila myši a zakousla se sama do sebe.
Stalo se někomu něco podobného?

Předmět Autor Datum
Ahoj, u nekterych zravejsich hadu, vcetne prave tech vulpin, je to docela bezny. Klasickej zraci amo…
cejna 23.06.2013 23:11
cejna
Právě mě překvapilo, že na něj zaútočila ještě před krmením, když ještě na sobě neměl pach myši.
Jana B. 24.06.2013 09:06
Jana B.
Mému samci muenterky stačí zmerčit myš a v momentě kouše po všem co se hýbe, včetně sebe. Takže ten…
Reptimania 24.06.2013 09:11
Reptimania
Byl to poslední pár hadů, který jsem měla pohromadě v terárku. Teď už jsou na samotce a uvidí se až… poslední
Jana B. 24.06.2013 09:30
Jana B.

Ahoj, u nekterych zravejsich hadu, vcetne prave tech vulpin, je to docela bezny. Klasickej zraci amok. Spis se divim, ze se ti takova prihoda stala az ted... chce to pri krmeni davat bacha a hlidat je. Nebo chovat oddelene. Ale ne vzdy to jde. Pokud hadice nejsou jedovaty a chovatel je hlida a nenecha je sezrat se navzajem tak v podstate nehrozi zadny nebezpeci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru