Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Březost Trimeresurus trigonocephalus:

Dne 18.března 2013 se mi poprvé pářili trigonocephalové. Tento pár je NZ 2010 a letos očekávám první odchov. Dle mojich zkušeností z albolabrisema odhaduji že mláďata by se měla líhnout přibližně v tuto dobu a na samici je opravdu březost znát. Klasika - zhruba měsíc už nežere a je pěkně silná v druhé půli těla.
A teď k dotazu: Ještě včera v podvečer (cca 17,00 hod.) měla samice spuštěnou zadní třetinu těla z větve a zdálo se že má už první zárodek mláděte (nebo alespoň neoplozené vejce) tak těsně před kloakou, že už se kloaka sama pootevírala. Byl sem přesvědčen že bude v noci rodit, nebo alespoň vytlačí řádnou šišku ho.na :-D.
Ráno sem ale nenašel v terariu nic a prostor těsně před kloakou má prázný. Řekl bych cca v délce 3 cm (což by odpovídalo vytlačení minimálně jednoho zárodku nebo neopl.vejce). Je možný aby samice mládě (popř. neoplozené vejce) sežrala?
Už sem viděl v některých dokumentech že samice některých chřestýšovitých druhů žerou hlavně mrtvá mláďata. Máte někdo zkušenost s trigoušema???
Předem díky za odpověďi, nebo alespoň názory.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny