Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Albino Striped Pantherophis guttatus - po svleknuti nalez na kuzi

Dobry den,
jsem zacinajici chovatel Albino Striped Pantherophis guttatus.
Pred 14 dny jsem koupil v Lille (Fr) na vystave jenho cca jednorocniho samce.
V noci z nedele na pondeli 1.7. 2013 se u mne v terariu poprve svlekl. Stara kuze nebyla vcelku, ale nasel jsem 3 casti. Dnes jsem ho vytahl z teraria abych se ujistil zda nema na sobe jeste zbytky stare kuze (jak jsem se dozvedel na internetu, navlhcenym prstem jemnou masazi pripadne zbytky kuze odstranil). I kdyz jsem terarium pravidelne pred svlekem vlhcil, malinko me udivilo ze svleknuta kuze neni v celku jak by melo byt. V terariu vlhkomer nemam, teplota je 25-26°C pres den, nocni 20-22°C.
Pri dnesni prohlidce jsem nenasel zbytky stare kuze, ale na jednom miste vypada nova kuze jako poranena, jako by chybela jedna supina. Pokusim se pridat sem odkaz s fotkou.
Prosil bych, pokud by bylo mozne mi rici nebo poradit o co by se mohlo jednat? Pokud jsem to prehnal se svou peci a vhcenim a poridil tak svemu chovanci nejakou plisen?
O popaleninu v zadnem pripade jit nemuze, protoze v mem terariu neni zadny primy kontakt s lampou a nebo jinym zdrojem tepla.
Nebo pokud je mozne ze jsem zavlekl nejakou pripadnou plisem a bebo chorobu ja osobne? V terariu mam prirodni dekorace dve vyschle bukove vetve z lesa, opalene a odrhnute ocelovym katracem, a osetrene desinfekcnim gelem na ruce. Prilozil jsem i odkaz s fotkou teraria v kterem hada chovam.

Predem dekuji za pripadne odpovedi a rady.

[javascript]http://img23.imageshack.us/img23/8431/00xy.jpg[/javascript]
http://img153.imageshack.us/img153/5163/3l4w.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/5975/81kq.jpg
Předmět Autor Datum
Pokud žere, se.e, a hlavně má dobře svlečenou hlavu + špičku ocasu, pak bych tohle já osobně neřešil… poslední
Vladěk 03.07.2013 17:05
Vladěk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru