Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stromoví pavouci nenároční

Ahoj, cca 2 měsíce už mám Brachypelma smithi v dost vysokém terárku. Uvažuji, že bych so pořídila nějákého stromového pavouka, který by to vysoké terárko využil a smithku bych šoupla do menšího. Je nějáký stromový pavouk vhodý pro začátečníka? Díky moc

Předmět Autor Datum
Ahoj. Skusil by som P. Cambridgei.
veduci 14.07.2013 19:56
veduci
co tak koukám je velice rychlý a o jedovatosti tam toho moc není. Je informace, že není moc toxicky…
Gemi 14.07.2013 20:26
Gemi
Avicularia Versicolor
Jackopz 14.07.2013 20:19
Jackopz
Avicularia versicolor je asi mírnější než P. Cambridgei, co? a jak to je s toxicitou u tohoto druhu…
Gemi 14.07.2013 20:55
Gemi
Můžou být její výkaly také nebezpečné, když se dostanou tam, kam nemají?
Gemi 14.07.2013 22:03
Gemi
Ked porovnas narocnost chovu P. Cambridgei s A. Versicolor tak ja skor odporucam P. Cambridgei pre z…
veduci 15.07.2013 02:47
veduci
Psalmopoeus irminia by som tiez odporucil
marduk 15.07.2013 09:07
marduk
pripadne mrkni na rod tapinauchenius,mensi ,richle rostou...
rast 15.07.2013 15:07
rast
Asi se budu rozhodovat mezi Avicularia Versicolor a Psalmopoeus irminia ... Máte s těmito pavouky vl…
Gemi 15.07.2013 16:13
Gemi
Asi takhle: Avicularie všeobecně jsou nachylnější a jak už tady kdosi psal - i při dodržení všech po…
Dupis 15.07.2013 20:09
Dupis
K tomu se přidám. Při srovnání P.irminia a P.cambridgei mi (mimo atraktivnějšího zbarvení irminií) v… poslední
Epanterias 15.07.2013 22:13
Epanterias

Ked porovnas narocnost chovu P. Cambridgei s A. Versicolor tak ja skor odporucam P. Cambridgei pre zaciatocnika nakolko je lacnejsi. Ide o to ze a. versicolor zvyknu casto aj pri dodrzani zakladnyvh podmienok chovu zdochnut. P. Cambridgei je nenarocny na chov a odchov. Je rychly ale to vacsina stromovych druhov. Co sa tyka jedovatosti skor by som sa spytal na agresivnost chovania, kde podla mna ani A. Versicolor ani P. Cambridgei nie su nejako zvlast agresivny. Ale kazdy jedinec moze byt iny. Tak ako u ludi napr.:-)

Asi se budu rozhodovat mezi Avicularia Versicolor a Psalmopoeus irminia ... Máte s těmito pavouky vlastní zkušenosti? Co sem četla o p. irminia tak celkem ráda zdrhá, což by byl problém... matka by mě asi vystěhovala, kdyby zdrhl :D A. Versicolor je velice zajímavá, ale zase nevím co dokáže tím vystřelováním výkalů :D

Asi takhle: Avicularie všeobecně jsou nachylnější a jak už tady kdosi psal - i při dodržení všech podmínek chovu, občas nějaká chcípne. Nemám s nima dobrý zkušenosti (z 5ti kusů 2.svlekových mimin jsem dochoval do dospělosti jen jednu samici :-) Avicularia metallica mi z celýho rodu přijde asi nejtvrdší a snese nejvíc.Pokud si nechceš chov sklípkanů znechutit hned ze začátku,tak bych volil něco jinýho. Podle mě ideální je Psalmopoeus irminia - malá toxicita,nenáročný menší druh,než by kousl,tak spíš zastrašuje..je sice rychlejší,ale to asi všichni stromáci ;-) A že rád zdrhá?? :-D To každý pavouk, pokud mu dáš možnost..P.cambridgei je docela kus a asi jsem měl vždycky štěstí na vzteklý kusy,podle mě to není moc dobrá volba :-).

K tomu se přidám. Při srovnání P.irminia a P.cambridgei mi (mimo atraktivnějšího zbarvení irminií) vycházel také vždy povahově lepší P.irminia. Cambridgei pro kousnutí nechodil daleko, pomalejší oproti všem zmíněným druhům rozhodně není a zdekuje se každý pavouk, dá-li se mu možnost. Pokud se jedná o obrannou reakci, tak irminie se většinou dekují ihned, jen menší procento chvíli zůstává a zastrašuje, vyprovokovat ke kousání se mi dařilo jen samice hlídající kokony nebo se silně obrannou reakcí (i pavouci se liší povahami, jak bylo zmíněno nahoře). Cambridgei byli naopak suveréni, není-li důvod vyklízet pole, tak proč bych to dělal a co když je to taky k jídlu.. Alespoň tak na mě působili cambridžáci. Jinak dobrá volba celkově, je škoda těch avicek, sám jsem si vyzkoušel, že ani proklamovaný chov mláďat po kupě není bezproblémový i když se nově doporučuje (tak jako u pamphobeteů a theraphos) a běžně mi zdatnější mimina lovila ta slabší, nebo holt blbější. Co se týká jejich zdraví, také mohu jen potvrdit. Připomínají mi u mě prokleté emilie, člověk se blbě podívá a je po ní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru