Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laboratorní myš - Neustálé potraty

Zdravím,
mám malý chov myší 2 samice 1 samec. Stará samice má pravidelně každý měsíc cca +- 18 mládat. Ale mladou samici kterou jsem tam přidal tak ta ještě mladé neměla vždy se jí udělá břicho vypadá to cca 5 dnů do porodu další den jdu krmit a po břichu ani památky. Musela je porodit mrtvé nevyvinuté a sežrat je.
Je to potomek od staré samice/samc prý toto křížení u myší nevadí, ale je to jedna možnost, proč se jí nedaří přivést mládata na svět.
Už se toto opakovalo dvakrát vždy vypadala že by měla porodit a další den bez břicha. Porodit živá mládata a sežrat je určitě nemohla mám to vysledované, že když začne být samice jako "hruška" tak za 5-7 dní jsou mladé. U této samice po spozorování břicha tak do 2 dnů jej neměla. Jinak se vzorně stará o mladé staré samice.

Tak nevím jestli mám stále čekat, nebo ji zkrmit a nechat dalšího potomka nebo koupit jinou myš co není do přízně tam se ale bojím že ji nepříjmou. Jednou jsem koupil novou samici dal ji tam a nemohl jsem se nato dívat jakou sodu jí dávala stará samice, fígle jako dát do vyčištěného a tak co jsem se tady v poradně dočetl jsem zkoušel a nic, proto jsem dal potomka od staré samice ta jí nevadila.


Děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny