Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zase další buzerace z Bruselu?

Na Terraristik.com je už zase nějakej článek o tom, že v EU při každé přepravě plazů, obojživelníků i hmyzu bude potřeba mít cestovní doklad (i s identifikačním označením jedince). Jestli jsem to tedy dobře pochopil.
Nevíte o tom někdo něco?
[mod]Změna předmětu, původně: Zase další buzer.ce z Bruselu? (cejna)[/mod]
[mod]Buzerace, aspoň dle mého nazoru, není nijak vulgární slovo, takže tu klidně může být napsané celé :-) (cejna)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Snažil jsem se to pročíst celý, ikdyž ty navazující vyhlášky jsem nečetl, takže třeba neznám přesný… poslední
VilemC 23.07.2013 08:08
VilemC

Snažil jsem se to pročíst celý, ikdyž ty navazující vyhlášky jsem nečetl, takže třeba neznám přesný výčet těch druhů, kterých se to týká. Z toho co jsem pochopil, tak jde o nařízení, který už platí tuším od roku 2003, pouze bylo nějaké přechodné období, které ted končí, takže to nějaká extra novinka není. Obsah je velmi zjednodušeně následující:

- psi, kočky a fretky musí mít čip a doklad, podle kterého je možné jednoznačně určit, že bylo zvíře ošetřeno proti vzteklině (to platí dávno)
- ostatní zvířata, která mohou být přenašeči vybraných nemocí musí mít doklad, který umožní jednoznačné určení původu jedince - je tam k tomu příloha, která říká, že se to týká ptáků, ale snad i nějakých ryb, plazů atd., ale tam je odkaz na samostatnou vyhlášku, kterou jsem nečetl

Týká se to převozu zvířat, která nejsou určená pro komerční účely (takže např. Achety apod. se to vůbec netýká). Na základě tohoto nařízení by si měly jednotlivé státy do nějaké doby upravit vlastní legislativu, aby měl každý stát pro dané typy zvířat stanovené podmínky převozu na určité stejné minimální úrovni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru