Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium ve školce

Dobrý den Vám všem přátelé,pracuji jako školník v jedné menší školce a s naším ředitelem jsme se shodli že by bylo dobré pořídit do školky nějaké zvíře na které by se děti mohli dívat.Víme že zvířata nejsou vhodná na mazlení a v žádném případě děti se zvířatem nepřijdou do osobního kontaktu.Terárium bude umístěné na polici a bude mít zámek aby neměli děti možnost se ke zvířeti dostat. Já bydlím přímo ve školce takže o zvíře se budu starat já.Sehnal sem od známého starší terárium o rozměrech 70x50x40 (délka,hloubka,šířka) a tak bych se chtěl zeptat jaké zvíře by jste nám do něj doporučili. Dáváme přednost denním zvířatům aby na něj mohli děti koukat.
Děkuji za rady a pomoc

Předmět Autor Datum
Velikostně by tam šli korálovky,krajta královská,užovky,ale to nejsou až tak akční zvířata,který by…
zeluco 23.07.2013 21:13
zeluco
Had ti ve školce rozhodně neprojde, neb 90% rodičů bude silně nadávat, že si had děti může kdykoli p…
Uroboros 23.07.2013 21:27
Uroboros
No o tom nepochybuju, ale tak nějaká ještěrka by snad neměla nikomu vadit.
Trykyt 23.07.2013 21:41
Trykyt
to snad nemela, ale treba hygiene bude vadit. ze mate krmny hmyz ve stejne mistnosti kde jsou deti.…
zemedelec 23.07.2013 21:59
zemedelec
Tak terárium bude ve třídě kde se nejí a ani nespí, krmný hmyz budu mít doma a asi bych si časem rád…
Trykyt 23.07.2013 22:17
Trykyt
Docela akční a zvědavý jsou i Agama agama. Na burze stojí okolo 350,- Kč. Do toho terárky by šly ve…
midloch73 23.07.2013 22:46
midloch73
Tak musím přiznat že ta agama agama se mi moc líbí a díky své barvě by se určitě líbila i dětem. Teď… poslední
Trykyt 23.07.2013 22:57
Trykyt

Velikostně by tam šli korálovky,krajta královská,užovky,ale to nejsou až tak akční zvířata,který by stále šmejdili po teru.Asi nejideálnějším chovancem,co do pohybu by byly ještěrky typu Podarcis sicula.Těch tam můžete mít víc a jsou furt v pohybu.Jejich cena je také přijatelná.

Had ti ve školce rozhodně neprojde, neb 90% rodičů bude silně nadávat, že si had děti může kdykoli poměřit a při spánku po o, je sežere. ;-):-D

Nějakej malej ještěr je asi jediná možnost. A chtělo by to něco hodně malýho a akčního, aby jim tolik nevadil stres z děcek. Zmíněné ještěrky jsou docela fajn, nemusí to být zrovna Podarcisky. Napadají mne třeba ještě malí anolisové tj. carolinensis či sargei. Či prostě něco tímhle směrem.

Pak by tam šlo dát leccos z bezobratlích, ale to děti ani rodiče asi vůbec neocení :-). Ono už takhle se určitě najde někdo, kdo bude dělat problémy.

to snad nemela, ale treba hygiene bude vadit. ze mate krmny hmyz ve stejne mistnosti kde jsou deti. nevim, je to pouze ma domnenka. treba skolka u nas v obci se ted musi zrekonstruovat, protoze deti by nemely jist ve stejne mistnosti kde spi. nebo cosi takoveho tam vypotili. nikdo to nechape, ale nikdo s tim nic nenadela

Tak musím přiznat že ta agama agama se mi moc líbí a díky své barvě by se určitě líbila i dětem. Teď už pudu ale zítra si o ní začnu číst abych věděl co a jak, děkuju za super typ a i všem ostatním děkuji za pomoc. Ale jestli má někdo ještě nějaké nápady tak za ně budu také moc rád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru