Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ptychozoon kuhli - puchýř na ocase

Zdravím,
dneska ráno jsem si při krmení všimla, že sameček má na ocase něco jako puchýř. Celkově mi přišel takový apatický, když jsem ho brala do ruky, tak se ani nesnažil zdrhnout. Poradil by mi prosím někdo, co to je a co s tím? Samička nic takového nemá. Stáří je asi 2 roky, koupila jsem ho loni v září na burze a od té doby bez problémů. Rosím 2x denně, mají ReptiGlo 5, teplota cca 25°C, každe krmení obaluji v Reptivite. Díky moc za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak na veterinu nepojedem... už není s kým :.( netuší někdo, čím to mohlo být? Abych to mohla změnit…
Barena 28.07.2013 20:55
Barena
Taky mohl být starý,koupilaste ho na burze,tzn.z odchytu a tak věku neurčitého,zdraví neznámého,zkrá…
babal 29.07.2013 09:51
babal
Prodejce na burze říkal, že je to faremní odchov, stáří 1 rok... Teď pozoruju bedlivě mamku gekončic…
Barena 30.07.2013 14:28
Barena
...hm,hm...nezdá se mi,že by se tadle droboť chovala faremně...faremní zvěř jsou mláďata,který obcho… poslední
babal 30.07.2013 15:24
babal

Taky mohl být starý,koupilaste ho na burze,tzn.z odchytu a tak věku neurčitého,zdraví neznámého,zkrátka to mohlo zapříčinit vícero věcí...aspoň,že se pomnožil...taky jsem měl z burz odchytový a taky většinou končili dřív nebo později,taky stihli vajíčka...jen jednoho samečka jsem měl dlouho,asi 10 roků...

Prodejce na burze říkal, že je to faremní odchov, stáří 1 rok... Teď pozoruju bedlivě mamku gekončici, ale ta vypadá v pořádku, hezky se kulatí, takže časem asi budou pohrobci.
S importy vím, že je to těžké. Loni na jaře jsem pořídila 1,2 anolise rudokrkého a v září už mi zbyl jen sameček. Ale ten se dosud drží a dělá mi radost (je to taková modelka :-) )

...hm,hm...nezdá se mi,že by se tadle droboť chovala faremně...faremní zvěř jsou mláďata,který obchodník by se patlal se zvířaty do dospělosti...to je spíšejc všechno z odlovů v přírodě...,ale to už je fuk,hlavně,že jsou vajíčka řádně přilepena a budou ,,pohrobci´´:-):beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru