Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blaptica dubia - vytápění

Ahoj,
chystám se ke většímu rozšíření chovu dubií a měl bych pár otázek. Dubie budu mít v krabicích Trofast ( http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9568510 0/#/95685100) na polici 40x160cm, a bude jich tam pět( na teráriích už není místo ).
Zajímá mne hlavně vytápění přes zimu kdy mám v pokoji kolem 20°C ( přes léto není potřeba to mám v pokoji "pařák" ). Chtěl bych jim vytápět na 28°C topným kabelem pod krabicemi a k tomu použít termostat ATC – 300 ( http://www.terashop.cz/products-page/termostaty/at c-300/ ).

A teď k otázkám:
1. Potřeboval bych poradit jak silný topný kabel použít. Vím že v případě použití termostatu by to mělo být celkem jedno, ale zase nevidím důvod v tom proč kupovat nějakou silnější Watáž a naopak nějakou příliš malou kdy to bude muset jet celý den.

2. Jak umístit kabel pod krabice. Můj názor je nejspíš takový. Na polici umístit polystyrén po celé délce kde bude kabel na polystyrén alobal a na něj teprve přidělat kabel ve smyčkách ( kolik udělat pásů ?). Ale spíš by mne zajímalo jak dál. Dát přes kabel ještě alobal popřípadě i polystyrén? Nebo krabice položit přímo na kabel?

Jen chci upozornit "rýpali" že o dubiích a vytápění mám přečteno dost jak na stránkách tak i tady na poradně. Ale odpověď na můj dotaz jsem nenašel ( našel jsem sice podobné, ale rád bych věděl odpovědi na můj dotaz ).

Za každou radu budu velmi vděčný :-)

S pozdravem
Kubajz025

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak teď se mi dostala možnost získat topný kabel ExoTera sedmi metrový s výkonem 50W (http://www.akv… poslední
Kubajz025 29.07.2013 19:21
Kubajz025

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru