Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myšky lab. - Přivlastní si samice cizí mládata?

Zdravím,

Měl bych prosbu, chovám si myšky na zkrmování jenže se začínají množit moc a nestačím to zkrmovat. Proto prodávám část do zverimexu, jenže ted neměli dlouho zájem a 3samice + 3samci které jsem měl jako mladé odložené, připravené k prodeji velice rychle dospěli. Až dnes jsem rychle zkrmil všechny 3 samce, ale už bylo pozdě všem samičkam se dělá břicho.

Proto bych se chtěl zeptat jestli jejich mladé, až se narodí, mohu dát do hlavní chovné bedny kde jsou 2samice-1samec. Pokud nebudou mít zrovna sami mladé. Jestli cizí mladé přijmou. Že bych ušetřil další krmivo,hobliny za ty 3 samice. Holátka bych zkrmil do pár dní jen je potřeba aby trošku povyrostli. Jsou to prvorodičky tak budou mít odhaduji 8-12 mladých, ty 2 staré chovné myši se starají o 40 mladých bez problému tak by to měli zvládnout :)

Předmět Autor Datum
Taky jsem choval mladý myši na skrm. Jednou mi stará myš porodila a asi za 2 dny pošla. Druhá myš, k…
Cadaverous 31.07.2013 20:57
Cadaverous
no pokud jsou spolu v bedně tak ano to chápu, ale když to jsou uplně cizí myši? Teda né cizí jsou to…
Pepas 31.07.2013 21:04
Pepas
Pokud jsou myši zdravé a dobře živené, tak mi osvojují mláďata od jiných myší z jiných beden úplně n…
halapremek 31.07.2013 22:06
halapremek
Ono to hodně záleží na konkrétních myších, některé přijmou cizí mláďata uplně v pohodě, jiné je seže…
Aurifer 01.08.2013 23:55
Aurifer
to je dobrý nápad, šak při nejhorším do sebe dostanou nějaké živiny navíc:) poslední
Pepas 02.08.2013 10:12
Pepas

no pokud jsou spolu v bedně tak ano to chápu, ale když to jsou uplně cizí myši? Teda né cizí jsou to dcerky :D ale už je prostě nezná, jednou jsem chtěl rozšířit chov a dát její dospělou dcerku k ní do bedny a začala ji hryzat do krve dodržel jsem samozdrejme to že jsem před tím vyčistil celou ubikaci.

Ono to hodně záleží na konkrétních myších, některé přijmou cizí mláďata uplně v pohodě, jiné je sežerou ikdyž jsou jinak cajk a dobře živené. Na rozdíl od třeba potkanů, kteří většinou přijmou jakékoliv hole, ani to nemusí být potkan.

Záleží kdo má co za myši, ale dost pomůže ta cizí holata omamlat v použité podestýlce té konkrétní bedny a pak je dát dospod hnízda, vlastníma mláďatama navrch, aby cizí stihla načichnout než si jich mámy všimnou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru