Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská

Pokud se Vám líbí více Regiuska, tak se jí nevzdávejte. Spíše přizpůsobte prostředí pro ni. Nikdo Vám nebude vnucovat dřevěné terárium, jen jsem Vám nabídl variantu. Na Vás už je jen výběr. Obojí má své výhody a zápory. ;) Pokud v tomhle teráriu bude pouze jedna Regiuska, tak bych se velikosti nebál. Je to mírný had, který většinu dne proleží smotaný někde v úkrytu. Je pravidlo, že terárium pro hada by mělo mít jednu ze stěn stejně dlouhou, jako je samotný had. Takže si to zkuste odvodit sám. ;)
Co se týče osvětlení a vyhřívání. Hadi obecně osvětlení nepotřebují. Je pouze nutné oddělit den od noci. Takže je nutné hlavně výhřev. Já osobně mám jednu červenou žárovku a topný kámen. Myslím si, že by to šlo vyřešit i pomocí té topné podložky. Nezapomínejte však, že by měl být dodržen tzv. "topný gradient". Zvíře by si mělo moct vybrat, zda chce teplo, nebo chladněji. Takže neumístit tu topnou podložku po celém terárku. ;)
Jako nováčkovy Vám poradím, že nejdříve si zajistěte terárium a až potom si hledejte zvíře do něj. Hodně lidí to obrací a mají pak se zvířaty problém. ;) Po zajištění terária se raději vyhněte zverimexům. Obecně platí, že tam jsou schopni vnutit banány, ikdyž chcete jablka. A ještě Vám stihnou "poradit", jak se o ony banány starat. Většinou je to však špatně a chovatel nováček se potom nestačí divit, když mu zkušenější opravdu poradí. Proto si raději vyhledejte na internetu opravdové chovatele, kteří prodávají zdravé kusy a dokážou Vám opravdu poradit. Dokonce i ty ceny jsou pak někde jinde. Když použijete Goole.cz tak jak se má používat, tak Vám určitě nějaký odkaz vypadne. ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny