Předmět Autor Datum
V těhle vedrech? Poslední léto mi odešel celý chov plžů, jen kvůli vedrům...Moc bych nevěřila, že by…
Hawy 06.08.2013 16:36
Hawy
tak vypoštět je do přírody je samozřejmě zhovadilost, ale v našich končinách stejně žádný druh Achat… poslední
Aurifer 06.08.2013 16:48
Aurifer
Takhle, ony to asi přežijou, ale rozhodně jim to neprospěje. Na nějakém zastíněném místě, kde by tep…
Aurifer 06.08.2013 16:46
Aurifer

V těhle vedrech? Poslední léto mi odešel celý chov plžů, jen kvůli vedrům...Moc bych nevěřila, že by přežili. Každopádně pokud vím, je zakázané tyto plže vůbec vypouštět do přírody (viz přemnožení achatin v USA), způsobují značné škody. Já bych je ven nedávala...upečou se ti.

tak vypoštět je do přírody je samozřejmě zhovadilost, ale v našich končinách stejně žádný druh Achatin nepřežije. A immaculáty už vůbec ne, jsou poměrně choulostivé. ten problém s Achatinama v USA a jinde v teplých oblastech světa se týká přizpůsobivých fulik.

Takhle, ony to asi přežijou, ale rozhodně jim to neprospěje. Na nějakém zastíněném místě, kde by teplota nepřesáhla 30°C v dobře větraném boxe (protože v uzavřeném boxu se kumuluje horko, takže tam je tepleji než venku) zřejmě přežijí. Ale ani ty velké noční poklesy jim neprospějou, immaculaty nejsou zrovna příliš odolný druh, jsou citlivé na výkyvy teplot atd...jak hlemýždi na "volno" se ani chovat nedají, krom toho že by utekly přecejen nejsou uzpůsobené prudkým výkyvům, ke kterým tu dochází.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru