Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štírci - vhodná zbraň proti roztočům?

Nedávno jsem se bavila s kamarádem, včelařem, který byl naprosto nadšený z toho, že se mu do úlů nastěhovali štírci a likvidují mu tam roztoče... Tak si říkám, jestli by bylo reálné je ke stejnému účelu použít v teráriích.
Ne, že by mne v současné době trápili, ale stát se může a mít v takovém případě po ruce kolonii predátorů, kteří by je zlikvidovali a současně nijak neohrozili zvířata by rozhodně nemuselo být marné.

Podle informací, které jsem o nich objevila, by jejich chov ani nemusel být nijak obtížný. Běžně se u nás vyskytují, takže by ani nebylo nutné zařizovat nějaké velice specifické podnebné podmínky. Snad jen krmení by bylo trošku komplikované - mšice jsou poměrně sezónní záležitost, chvostoskoka už jsem neviděla nějaký ten rok a cíleně si doma množit roztoče na krmení mne nijak neláká.
Možná by nepohrdli ani čerstvými mláďaty krmného hmyzu...což ale neím, jestli mne má těšit, nebo děsit. Na jednu stranu by to vyřešilo otázku krmení, na druhou omezilo možnost jejich využití v případě zamoření právě chovných nádrží s krmným hmyzem.

No, myslím, že spekulací bylo dost...má tady s nimi někdo reálné zkušenosti? :-)

Na zahraničních forech jsem narazila ještě na pokusy o likvidaci roztočů dalšími, dravými roztoči - hmmm, existují druhy, které se živí jedině jinými roztoči a ničím dalším?

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru