Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rosnička včelí - záhadné úmrtí

Dobrý den, prosím moc prosím o radu,
v teráriu (rašelina, kůra, mech,koupátko 1 cm hluboké s balenou vodou, květiny a klacky na lezení) jsem chovala 4 rosničky po 3 měsících nám jedna uhynula. Rosničku jsem našla po 2 dnech co sme jí nemohli objevit, skoro rozloženou v rohu terária.Opravdu netuším co se stalo asi týden předtím se stále koupala v koupátku a potravu přijímala méně než ostatní, ale cvrčky jedla.
Poté jsme si pořídili větší terárium do kterého sme zbylé 3 rosničky přestěhovaly. Po pročtení dalších doporučení na chov sme do nového terária daly písek, oblázky, koupátko, klacky a květiny na lezení a nechali si vytvořit nesmáčivou, tmavou zadní stěnu terária. Žabky vpadaly v terárku spokojeně, ale druhý den jedna z žabek přestala ovládat zadní nožičky a v noci jsem ji našla mrtvou. O 2 dny později sem našla další uhynulou žabku. Takže už mám jen jednu rosničku, a ta se má čile k světu hopská si po teráriu a nevypadá že by jí něco chybělo.

Proto se na vás obracím, nenapadá vás co by mohlo být špatně? Ráda bych naší rosničce pořídila kamarády, ale bojím se shánět další dokud nezjistím co dělám špatně.

Moc děkuji za reakce Jana =)

Předmět Autor Datum
Jak byly ty žabky staré? Jestli mají 1 cm hlubokou vodu, tak to jsou asi úplný prckové. Pokud jsou p… poslední
Artuš 22.08.2013 16:00
Artuš

Jak byly ty žabky staré? Jestli mají 1 cm hlubokou vodu, tak to jsou asi úplný prckové. Pokud jsou přeci jen větší, tak to už chce prostornější bazének aspoň 4-5 cm hluboký. Tím ten úhyn samozřejmě způsobený není, ale obávám se, že pokud padly tři, čtvrtou nečeká nic lepšího. Může to být něco, co už měly v sobě, nebo třeba příliš velké horko... Jinak na balenou vodu se vykašlete, stačí obyčejná z vodovodu a nechat spoň 24 hodin odstát. Místo oblázků a písku bych radil rašelinu a pár velkých placáků. Aspoň takhle jsem to míval a odchovy se dařily.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru