Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrážka u našeho psa.

Dobrý den,vím že to o čem budu psát tu nepatří,ale určitě se tu najde někdo,kdo mi pomůže.Máme doma psa,rasa-HOVAWART,před pár dny se mu nad ocasem objevila vyrážka nebo spíše takový exém viz.foto.Pořád si to olizuje a hryže si to.Nevíte co na to ? Veterináře bych bral spíše jako poslední možnost díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Abych nezakládal další téma zeptám se tu, nevěděl by někdo nějakej fígl jak ostříhat drápky…
Pepas 24.08.2013 07:47
Pepas
Nedá se nic dělat, musí to být, takže přichází hrubá síla. Pejskovi zafixujete čumák, něčím co mu ne…
Host123 24.08.2013 11:32
Host123
o tom jsme taky přemýšleli, ale je to velký dobrman velice čiperný, to je tak na polámání žeber,noh
Pepas 24.08.2013 12:43
Pepas
Aha, tak to je trochu jiná. Takže to ho budete muset opravdu asi vzít k vetovi a on ho jen trochu ob…
Host123 24.08.2013 17:26
Host123
ono nebylo nějak potřeba doted, je hodně mladý. A navíc si je sám nějak obrušoval chodí 3x denně na… poslední
Pepas 24.08.2013 17:59
Pepas

Zdravím.
Abych nezakládal další téma zeptám se tu, nevěděl by někdo nějakej fígl jak ostříhat drápky psum? I když pořád lítá venku tak si obrousí sám jen přední zadní mu přerůstaj a on si na ně nechce nechat sáhnout. Zkoušeli jsme všechno ale vždy nás prokoukne a z poslušného psa se vyklube kousající hajzlík, na drápky si prostě šáhnout nenecha. Jako poslední možnost je uspání a ostříhání ve spánku, ale to mu určitě neprospěje, ještě když se to bude muset podstupovat cca každy rok.

Nedá se nic dělat, musí to být, takže přichází hrubá síla. Pejskovi zafixujete čumák, něčím co mu neublíží (punčocha, širší kaloun,..) a to tak, že mu čumák tím převážete a pak zavážete za krkem. Zbytek rodiny pak dží psa a Vy stříháte! :-)

Aha, tak to je trochu jiná. Takže to ho budete muset opravdu asi vzít k vetovi a on ho jen trochu oblbne a drápky ostříhá. Od malinka jste ho na to nezvykali? To je třeba. Nebo se jdnou zradil? Třeba že se mu drápek ostíhal moc a bolelo ho to? Docela by mě to zajímalo, protože já měla za život spoustu psů, ale žádný problémy s tím nebyly. Jasně že se cukají a třeba i zdrhaj, ale ve finále držejí. I hoky pitbul drží. Zvláštní. Musíte to holt nějak pořešit, protože přeroslé drápky pak můžou udělat pěknou neplechu.

ono nebylo nějak potřeba doted, je hodně mladý. A navíc si je sám nějak obrušoval chodí 3x denně na několika kilometrové tůry a doma má velkou zahradu, jen se mu hodně zvedli jako když nahoru tak si je nemá jak obrousit hlavně ty zadní.
Bohužel jsme nezvykali hned od mala, protože nebylo potřeba tak se na to pozapomělo. Dnes se mi podařilo 2 nejvetsi drapky zastřihnout, ani si toho nevšiml ale jak uviděl kleště a ustřihlej drápek tak mu to hned došlo a už si dával majzla.
Bude se stejne muset asi oblbnout u toho veta je to o hubu mu to takhle přepadově stříhat v posledni chvilce kdyz uvidi kleště škubne tka to nemusí být příjemné zranění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru