Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztracený holub

Dobrý den,

Nevím kde jinde sehnat radu tak píši sem, včera jsem posedával na zahradě nalíval jsem si do sklenice vodu a najednou mi přiletěl holub na rameno poté slezl na ruku a začal bláznivě pít vodu ze sklenice, já celej vyděšenej na nej jen čumím.
Několikrat zarazil hlavu do sklenice a vyšplhal zase na rameno. Myslel jsem že je vysílený tak jsem mu donesl další vodu a dal směs zrní co mám pro myši, nažral se a zustal na parapetě. Myslel jsem že jsi dává odpočinek a odletí, ale dnes ráno jsem u sledování televize spatřil jak mlátí na okno a když jsem vyšel ven zase mi vletěl na rameno. Dnes celej den chodím s holubem na rameni zdá se že je velice ochočený, napsal jsem ho už na nástěnku ve městě jestli někomu nechybí, ale neznam nikoho kdo tady chová holuby.
Dnes na noc ho beru raději dovnitř venku je spousta koček a občas i nějaká kuna, lasička sem zavítá. Vypadá jako obyčejný holub takovej co bejvá ve městě "šedý" kroužek žádný nemá. Zítra bohužel musím do práce tak nevím jestli ho mám nechat doma nebo ho dát ven a doufat, že se o sebe nějak postará. Nevíte kam nejlépe holuba zavézt? Jsem z Jeseníku.

Předmět Autor Datum
Mám podobnou zkušenost.Holub mi vystřelil na rameno, a já s ním tak chodil půl dne,a až jsem si ho v…
LEGO25 26.08.2013 19:32
LEGO25
Odvez ho někam do útulku pro opuštěná zvířata nebo do nějaké záchranné stanice. Asi se holt někomu z…
Aurifer 26.08.2013 19:44
Aurifer
Pokusím se nějakej najít zatím v okolí asi 50km žádnej není :/
holub123 26.08.2013 19:51
holub123
dej foto holuba a napiš odkud jseš, třeba ti v okolí holubáře seženu :-)
lupus 26.08.2013 19:56
lupus
Já jsem za mladých let měla ochočenoho holuba. Dokrmila jsem ho od pár dní. Každý den na mě čekal na…
Host123 26.08.2013 20:20
Host123
já měla ochočenýho holuba (normální městský skalák nalezený jako holoubě) taky a byl to hrozný blboň…
Aurifer 26.08.2013 20:27
Aurifer
mě přijdou holubi docela inteligentní, docela dost se to odvíjí i od plemene (třeba jako jorkšír a l… poslední
Alien 26.08.2013 21:31
Alien

Odvez ho někam do útulku pro opuštěná zvířata nebo do nějaké záchranné stanice. Asi se holt někomu zalít. Když ho necháš doma, tak ti pos**e byt, no...kdyby se u sebe uměl postarat, tak by nepřiletěl někomu na okno a nepil mu ze skleničky, oni holubi nejsou žádní géniové, obzvlášť ti ochočení ne.

Já jsem za mladých let měla ochočenoho holuba. Dokrmila jsem ho od pár dní. Každý den na mě čekal na dvorku a jakmile jsem přišla ze školy, museli jsme se jít koupat do prádelny (starý dům). Byl to děsný hlídač. SOusedům přijela návštěva z Německa a holub je nepustil do baráku. Roztáhl křídla, že vypadal jak tetřev a šel jim po nouhou nž jsem zasáhla. U cizího bych se docela bála, že by mohl mít nějakou nemoc spíš, než že je jeho přítulnost následek ochočení.

já měla ochočenýho holuba (normální městský skalák nalezený jako holoubě) taky a byl to hrozný blboň, ten naopak nehlídal vůbec a pořád by každýmu seděl na hlavě nebo na rameni. A sám venku by se ani nenažral, když to nedostal nasypané do mističky jak byl zvyklý. Hrozně pitomej pták to byl :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru