Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přichycení objímky a květináče v teráriu

Hezký den,
zařizuji nové terárium a dnes jsem narazila na problém. Koupila jsem klasickou keramickou objímku, kabel se spínačem a zářivku. Kabel jsem prostrčila do terária vyvrtaným otvorem, na něj navlékla květináč a kabel přidělala do objímky, resp. dva drátky. To ale znamená, že váha květináče, objímky + zářivky je jen na těch dvou drátcích přichycených šroubkem.

Jak to máte řešené vy? Mám snad do květináče vyvrtat díru (a se svojí šikovností riskovat že se mi rozpadne) a k teráriu ho přichytit napevno šroubkem? Nebo máte ke květináči přidělaný háček a lanko, a je zavěšený v teráriu? Nebo to neřešíte a necháváte váhu osvětlení na drátech?

Mám dost strach, protože kabel není určen k zavěšování ničeho a taky by se jednoho krásného dne mohlo stát, že by to prostě nevydrželo váhu keramiky a ještě by mi květináč nedej bože zranil nebo zabil gekona...

Díky moc za rady a hezký den.

Předmět Autor Datum
Viděl bych několik možností. Buď se dá koupit objímka z háčkem a zavěsit to na něj, nebo ty zmíněné…
Cadaverous 30.08.2013 18:42
Cadaverous
Ja bych to pro zmenu neriskoval ... v terarku kde mam pouzity kvetinac,tak ten je napevno pridelany…
Zdoter 30.08.2013 22:03
Zdoter
dalsim riesenim je kvetinace nepouzivat :) Ked som zacinal, tiez som ich nakupil... ale casom sli pr…
SoCo 30.08.2013 22:33
SoCo
Já jsem to tedy v terariu vyřešil tak, že jsem do květináče udělal dva otvory, kterými jsem prostrči…
JH88 30.08.2013 23:06
JH88
Hele dělejte si to jak chcete, ale na květináče říkám jednoznačně: watch cesta do pravěku :-D poslední
MadMike 31.08.2013 10:55
MadMike

Viděl bych několik možností. Buď se dá koupit objímka z háčkem a zavěsit to na něj, nebo ty zmíněné šroubky po zašroubování kabílků zatavit pomocí tavné pistole. Většinou používám tu tavnou pistoli. Drží to a ještě se mi nikdy nestalo, že by to spadlo. V lustrech to také visí jen na objímce. ;-)

Ja bych to pro zmenu neriskoval ... v terarku kde mam pouzity kvetinac,tak ten je napevno pridelany sroubkem a i objimku mam prisroubovanou skrz ketinac do stropu teraria.Je to sice docela nimrava prace,ale jde to a je klid. Jelikoz na tohle nejsem moc trpelivy typ zacal jsem pouzivat stinitka z kury.Jednoduse pred zarovku smerem do pokoje prisroubuju/prilepim kus kury,aby to neoslnovalo a nebyla videt samotna zarovka. Jednodussi montaz,efekt vyborny a hlavne se zarovka lepe chladi nez kdyz je cela zavrena v kvetinaci.

dalsim riesenim je kvetinace nepouzivat :) Ked som zacinal, tiez som ich nakupil... ale casom sli prec :)

Mozes pouzit napriklad tuto objimku - ma krytie IP20 (lepsie ako nic). Je konicka, takze ak na dne kvetinacu spravis dost velku dieru, zapasuje sa a bude drzat. Mne sa osvedcila raspla na drevo. S istou davkou trpezlivosti sa to da zvladnut aj vrtackou.
Kvetinac najlepsie z palenej hliny (cerveny), dostatocne velky aby ziarovka/ziarivka nebola napasovana natesno a nezabudnut na dalsie vetracie diery (opat vrtacka bez priklepu :). Objimka sa da potom zavesit na retaz, a pripadne dodekorovat umelou rastlinou ktora retaz zakryje.

Já jsem to tedy v terariu vyřešil tak, že jsem do květináče udělal dva otvory, kterými jsem prostrčil šroubky a celý květináč zavěsil pomocí obyčejného řetízku na strop teraria. Objímka tedy vysela zcela samostatně. Viz. foto
[82PB160222.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru