loading...
Předmět Autor Datum
Já jsem si je taky jednou přivezl. Druh nevím (ony se dost blbě určují a moc lidí je neumí), ale byl…
boguschak jinde 02.09.2013 18:13
boguschak jinde
Mnohonožka(Iulus sp.) Je charakteristickým zástupcem mnohonožžek s protáhlým válcovitým tělem, složž…
Nari 03.09.2013 12:42
Nari
:D krásně řečeno jako z knihy Nari(to nebyla ironie)
tony86 03.09.2013 14:06
tony86
To je pravda :-) Problém je ale v tom, že já o mnohonožkách už dost vím, ale jediné, co potřebuji je… poslední
Mech 04.09.2013 14:26
Mech
Jo, tyhle mnohonožky jsem si kdysi taky přivezla z Chorvatska. Co se týče druhu atd, tak jsem je teh…
Aurifer 03.09.2013 16:25
Aurifer

Já jsem si je taky jednou přivezl. Druh nevím (ony se dost blbě určují a moc lidí je neumí), ale byly na docela suchých místech. Choval jsem je na sucho a moc jim to nesvědčilo, tak jsem je moc dlouho neměl.

Mnohonožka(Iulus sp.)
Je charakteristickým zástupcem mnohonožžek s protáhlým válcovitým tělem, složženým z 30 a více článků; dosahují délky 16-45 mm i více. Jsou důležžitým zástupcem půdní mikrofauny, požžírající tlející rostlinné zbytky /listí, dřevo, kůru apod./. Jsou rozšířeny zejména v lesích střední Evropy. Je jich hodně ani se nedivím id16802

Jo, tyhle mnohonožky jsem si kdysi taky přivezla z Chorvatska. Co se týče druhu atd, tak jsem je tehdá neurčovala, vlastně jsem ani moc nevěděla kde a jak. Pro mne to byla v té době prostě mnohonožka. Po dešti jich tehdá večer vylezlo mraky, tak jsem si jich pár nasbírala. Ale jinak byly v místech kde bylo přez den dost sucho, jak už psal Boguschak. měla jsem je v menším terárku s větší vrstvou směsi lesní hrabanky a písku, část terárka suchou, část vlhkou, v obou částech byly zahrabané kořeny. A s mělkou miskou na vodu. Občas jsem je večer narosila a to pak vylezly. teplota byla okolo 25°C, nijak jsem jim netopila. Co se týče krmení, tak nejvíc mi žraly právě ty listy z té hrabanky. Pak různé šlupky ze zeleniny z kuchyně (melouny, mrkev atd). Moc jsem se s nima tehdá nemazala ale vydržely mi několik let. Nikdy se mi nerozmnožily, ale ani nevim, jestli tam byla zvířata obou pohlaví, zas tak detailně jsem je nestudovala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...