Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3D pozadie do terária

Zdravím, chystám sa spraviť 3D pozadie do terária pre agami bradaté, ale mám pár otázok ohľadom výroby:

1. Ako upevniť pozadie o terárium? Nalepiť duvilax lepidlom, či poznáte iné spôsoby?
2. Po vyformovaní pozadia mám naniesť "kléber" - stavené lepidlo, ktoré spevní pozadie, alebo mám rovno naniesť duvilax lepidlo a začať nanášať piesok?
3. Aké je najlepšie lepidlo, s ktorým budem lepiť piesok? Čítala som, že disperzné lepidlo Duvilax, alebo lepidlo na papier značky Herkules..
4. Mám lepidlo zriediť s vodou, či nie? A ako mám naniesť piesok na pozadie? Čítala som o dvoch možnostiach, 1. naniesť lepidlo a sypať piesok, následne nechať vyschnúť a hotovo.... 2. nasypať piesok do lepidla a nanášať tak so štetcom na pozadie (osobne sa mi to viac pozdáva, len mám obavy, či sa niečo nestane s lepidlom keď tam dám piesok)

Ešte na záver otázka, mám terárium z OSB dosiek s rozmermi 127x62x90 (DxŠxV), aký hrubý polystyrén odporúčate, aby sa mi to nerozpadlo? Rozmýšľala som na zadnú stenu dať cca 5cm hrubý a na bočné cca 3cm. Stačí to, či treba viac?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skúšali ste niekto nanášať lepidlo na pozadie spôsobom, že si dáte piesok do lepidla a nanášate to s…
RybkaLoO 23.09.2013 09:50
RybkaLoO
Tohle je tvoje terarium? poslední
Miste_1 30.09.2013 22:43
Miste_1

Skúšali ste niekto nanášať lepidlo na pozadie spôsobom, že si dáte piesok do lepidla a nanášate to spolu šťetcom? Čítala som o tom zatiaľ len v jednom návode a neviem ako to funguje, resp. či bude vôbec vidno piesok, či ho lepidlo neprekryje...

Lepidlo mám kúpené Duvilax BD-20
Piesok - Exo Terra Desert Sand

Pozadie momentálne schne od klébru (stavebné lepidlo), je z polystyrénu a PU peny a keďže mám terárko veľkých rozmerov a je dosť ťažké nemôžem ho dať naležato, preto hľadám iný spôsob na nanesenie piesku na pozadie..

[p1060346.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru