Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IBD jak virus rozpoznat

Jak jde tento virus rozpoznat? Kupuju nějaké královské krajty a dostal jsem informaci, že chovatel co je chci od něj koupit má v chovu ibd.

Jsou to dražší regiusi tak už tam nebudu nakupovat i kdyby to byla jen fáma ale zajímají mě a určo i další chovatele jak ibd rozpoznat. Jak je ta nemoc nebezpečná? Každý tvrdí trochu něco jiného.

Předmět Autor Datum
Projeďte si starší vlákna na poradně, je tu toho bohatě. Ti co tvrdí, že nemoc nebezpečná není a ber…
Epanterias 11.09.2013 22:05
Epanterias
http://tera.poradna.net/q/view/234438-hroznysi-dil ema? - jeden příklad za všechny..
Jan Lauermann 11.09.2013 22:10
Jan Lauermann
Rozpoznat lze až při umírání a po smrti hada.Jaké koliv papírové doklady "IBD čistý chov" neznamenaj… poslední
Nuty 11.09.2013 22:17
Nuty

Projeďte si starší vlákna na poradně, je tu toho bohatě. Ti co tvrdí, že nemoc nebezpečná není a berou ji na lehkou váhu jsou ostatním chovatelům svým liknavým přístupem stejně nebezpeční jako IBD hadům. Na druhou stranu nutno říci, že je otázkou, jestli je zrovna Vámi prezentovaná informace o dotyčném pravdivá, zda ho jen nemá poškodit. S tímto svinstvem se již setkal a nebo v budoucnu setká každý, kdo chová hroznýše a krajty ve větším a přitom to ale neznamená, že chovatelé klasických mixáků nebo chcete-li přírodních hadů je v chovech nemají a nešíří je, jak by se mohlo zdát. Bohužel toto onemocnění bude strašák už natrvalo a jeho šíření napomáhají lidé bez svědomí, lidé bez potřeby chránit svůj chov dodržováním karantény a hygieny, lidé co šetří na zvířatech a na páření si je prohazují atd. Variant, jak jej získat do chovu je mnoho a žádný recept jak se mu vyhnout není, pokud se jedná o pořizování nových zvířat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru