Předmět Autor Datum
Ahoj, odchovával jsem Creobroter gemmatus. Byly naprosto bezproblémové, stačila malá terárka cca 20*…
bulvic 13.09.2013 23:48
bulvic
Děkuji za příspěvek, kudlanky rodu Creobroter jsem měl a problémy jsem s nimi též neměl, ty jsou opr…
H.o.n.z.a 14.09.2013 12:21
H.o.n.z.a
Jej, tak snad to třeba pomůže někomu jinému :-)
bulvic 14.09.2013 18:40
bulvic
To je v pořádku, jistě že to pomůže někomu, kdo by si chtěl tato úžasná stvoření pořídit... Ještě by…
H.o.n.z.a 14.09.2013 21:42
H.o.n.z.a
Ty Creobrotry jsou prima,Pseudocreobrotry taky,ale o dost náročnější no a coronaty to už je uplně ji…
Nuty 14.09.2013 13:21
Nuty
Díky, Pseudocreobotra wahlbergii znám též a vím, že je mezi nimi a kudlankami rodu Creobrotra rozdíl…
H.o.n.z.a 14.09.2013 14:22
H.o.n.z.a
Přeju hodně štěstí.Kdyby se nechal každej odradit problémama,tak se nic pořádnýho nechová;-).Nějak s…
Nuty 14.09.2013 21:58
Nuty
Taky jsem coronaty kdysi měl, bohužel mi dlouho nevydržely. Teď jsem byl v Hammu na burze a měli jic…
MF 16.09.2013 11:21
MF
Vím, že k tomu slouží inzerce, ale zeptám se :-)Máte tady někdo nějaké kudly na výměnu či prodej? Dí…
Leamington 28.09.2013 17:40
Leamington
Zdravím chovatele kudlanek Hymenopus coronatus. Čím přesně krmíte tyto nádherné kudlanky? Chováte pr…
shaula 11.10.2015 13:35
shaula
Skoč do rybářského obchodu kup si mastné červy . Krabičku dej do ledničky a ber si potřebné množství…
Divočák 11.10.2015 14:40
Divočák
Ahoj, mam. možnosť ziskat za dobru cenu pary týchto modliviek? je ten chov a odchov naozaj tak naroc… poslední
Creobroter 19.10.2017 20:47
Creobroter

Ahoj, odchovával jsem Creobroter gemmatus. Byly naprosto bezproblémové, stačila malá terárka cca 20*20*30 na každou. Na dně jsem měl napěchovaný lignocel, nastojato větvičku s umělou kytkou a na jedné straně síťku. Nijak jsem jim nepřihříval, stačila pokojová teplota, světlo a pravidelné rosení. Je ale pravda, že byly v místnosti, kde je celoročně celkem teplo (cca 24°C, v létě ke 30°C). Půlka horní strany byla větrání tvořené sítí proti hmyzu, které jsem při krmení ještě malých nymf kryl punčochovinou kvůli utíkání octomilek. Větší jsem krmil cvrčky ve velikosti max 1/2 celkové délky kudlanky. Rozmnožování probíhalo v pohodě. Po dosažení adultního svleku jsem je nechal ještě alespoň týden dospět. Pak jsem vytáhl samičku, posadil ji na fíkus, nebo kroucenou vrbu. Samečka jsem nechal proletět po místnosti a pokud se mi zrovna někde neztratil a nehledal jsem ho tři dny :-D, tak ochotně samičku napářil. Nikdy se mi nestalo, že by ho sežrala. Oothéky jsem nechával v terárku se samičkou až cca měsíc. Potom jsem je dával do prostornějšího terária s větší hustotou větviček. Malé L1 byly také bezproblémové, pokud jsem měl dostatek octomilek. S tím byl ale jednou problém, protože zdroj jsem neměl a odchovával je sám. Stalo se mi, že živná půda zplesnivěla, o octomilky jsem přišel a než jsem sehnal nové, tak se mi nymfy mezi sebou ve velkém požraly. Kvůli tomu jsem se pak i chovu vzdal, protože držet tenkrát octomilky v našem nic+nic nebyla žádná sláva, byly dost cítit. Celkově kudlanky ale náročné nebyly a dělaly radost :-)

Ty Creobrotry jsou prima,Pseudocreobrotry taky,ale o dost náročnější no a coronaty to už je uplně jiná liga.Nevím že by někdo rozmnožil víc generacíjak F2.Na prostor jim stačí "čuříkovky".Potřebují vyšší vlhkost s perfektním odvětráním.Někdo doporučuje větráčky od pc,(ale nevim,nevim:-/).Zapomen na krmení cvrčkama,pouze létající hmyz.ideálně ho saturovat pylem (bezovej se dá koupit ve včelařské prodejně(nebo alespon dřív dal).Další problém je ,stejně jako u ostatních kudlanek,dospívají samci dřív u coronát je to o hodně.I když budeš držet samce při nižší teplotě a napůl o hladu,tak ze stejně starých jedinců pár asi nesestavíš.Tím Tě nechci odrazovat(to udělá cena:-D).Objeví se málo kdy a spíš v zahraničí.

Díky, Pseudocreobotra wahlbergii znám též a vím, že je mezi nimi a kudlankami rodu Creobrotra rozdíl. Ve stejných podmínkách, kde nymfy (L1, L2) kudlanek rodu Creobrotra byly bez problémů, jsem měl u druhu Pseudocreobotra wahlbergii 30% mortalitu. Stejně tak většina odmítala cvrčky, pyl jsem přidával s ještě lyofilizovaným propolisem, v těch včelařských potřebách se dá též koupit.
Cenu coronát znám... a právě proto se zde na to všechno ptám... :)

Přeju hodně štěstí.Kdyby se nechal každej odradit problémama,tak se nic pořádnýho nechová;-).Nějak se mi po těch kudlankách zastesklo,snad něco zkusim jen tak pro radost.Mne se líbyli C.humeralis,bezproblémovej chov,ale většina páření byla jenom poprava samce.Ty barvy časem taky nějak mizely.U těch coronát mne ještě napadá zkusit to nejslabší Repti glo UVA.

Zdravím chovatele kudlanek Hymenopus coronatus. Čím přesně krmíte tyto nádherné kudlanky? Chováte pro ně mouchy nebo krmíte něčím jiným? V létě by se dalo něco nasmýkat, ale v zimě? Moc se mi líbí, ale ten létající hmyz bude u nás asi problém... Bydlím v paneláku, takže si moc nedovedu představit chov much...
Byly mi doporučovány mouchy Hermetia, prý červi žerou zeleninu, ale netuším, kde by se daly sehnat.
Jak máte vyřešeno krmení vy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru