Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paludárium-volba živočicha

Zdravím,
hledám vhodného živočicha do paludária o velikosti 80cm délka, 40 šířka a 80 výška. Vodní sloupec může dosahovat do 25cm po celém dnu. Zadní stěna je vybavena polystyrenovým pozadím hustě osázeným rostlinami a se vsazenými větvemi. Původně tu byly Anolis carolinensis které jsem daroval kvůli horšímu shánění drobného hmyzu přes zimu. A na dně klapavka pro kterou se chystá vlastní akvárium a zařazení do skupiny.
Rád bych aby to bylo využito tak jak bylo zamýšleno(max. hladina vody, hustý porost rostlin) proto hledám vhodného živočicha kterému by tyto podmínky vyhovovali, neničil příliš rostliny. Pro heliotermní ještěry bych asi nebyl schopen nainstalovat kvalitní UVB (pro anolisy tu je jen lineární Reptiglo). Stromové žáby bych si představoval spíše nějaké větší ale pro ty by byla vodní nádrž nejspíš nebezpečná a nevyužitelná. Nebráním se ani hadovi ale nevím jak by doma prošel. Třeba nějaká užovka rodu Thamnophis by šla?
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
sklidl sem kytky před rekonstrukcí z pár parapetů a sem před opět založením paludárka v pracovně, s… poslední
Luxol 17.09.2013 22:40
Luxol

sklidl sem kytky před rekonstrukcí z pár parapetů a sem před opět založením paludárka v pracovně, s myšlenkou co do toho dát, myslím že na dlouho raději nic, až moc si těch kytek a toho vzhledu při podobné velukosti tera vážííím, třeba nějakého hada z chovné nádrže napár dní pro fotku - protobothropsům by to slušelo...hmmm, možná ta thamnophiska, ale klapavky jsou snad dostatečné, už i ty žáby na ty kytky prahsprostě kálej, no zvažte pane alien pečlivě..., kdysi sem měl v tomsamém paludáriu se stejným sloupecem tlamovcové bety z orientu, to byla prda..., stejně jako stříkavé tetry (krom toho postříkaného předního skla..)...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru