Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Felzuma madagaskarská.

chci si zařídit terrárium pro felzumu,ale nevím jak na to.Potřebuji prosím poradit od chovatele co a jak mám udělat.Zatím jsem nastudovala,že mám pořídit nějaké rostlinky určitě živé,ale které budou pro felzumu nejlepší.Co mám dát na dno do čeho je zasadit.Je možné použít větev z ovocného stromu,nebo musí být bambus zatím nemám,nebo by mohla být kudrnatá vrba.Zkoupila jsem Exo terra terrárium 60x45x60cm s origoš světlem.Vystačí nebo mám více světel pořídit.Budu ráda za nějké rady.Zatím jse chovala jenom fretku a malé psíky.Moooc dík
Změna předmětu, původně: felzuma madagaskarská. (Radar14)

Předmět Autor Datum
Zkuste to tady http://www.tp-faq.reptile.cz/gekoni-rodu-phelsuma/…
Pavel Ch. 19.09.2013 13:57
Pavel Ch.
Díky za tu radu,ano perfektní je tam popis a veškeré informace.Ale přece se chci na něco zeptat.Je p…
ZDINA 20.09.2013 10:39
ZDINA
Moc lidí se do rad nehrne, protože všechno už to tady je napsaný 100x. Písek normální čistej, nemusí…
cejna 20.09.2013 10:44
cejna
tak fajn,kde tedy mužu najít nějaké fotky terária pro felzumy.Ano informací moc ,ale pro felzumy nej…
ZDINA 20.09.2013 10:51
ZDINA
Ano informací moc ,ale pro felzumy nejsou To je vtip ne? Si tady napiš do vyhledávače Phelsuma gran…
cejna 20.09.2013 11:26
cejna
Dobře ok,jen se prosímtě nerozčiluj ,není to zdravý víš.dík
ZDINA 20.09.2013 11:43
ZDINA
já se nerozčilu. Naopak celkem klidně reaguju na celkem zbytečný dotazy. poslední
cejna 20.09.2013 11:44
cejna
Dobrý den, vše je zkopírované z odkazu který jsem vám vložil v první odpovědi. Felzumu nemám, ale ur…
Pavel Ch. 20.09.2013 11:34
Pavel Ch.

Díky za tu radu,ano perfektní je tam popis a veškeré informace.Ale přece se chci na něco zeptat.Je psáno že rostlinky se zasází do rašeliny smíchaná s pískem.Jaký písek ,mám ho koupit ve zverimexu nebo muže být obyčejný propraný písek.děkuji,jsem ráda že aspon někdo mi poradíl.

Moc lidí se do rad nehrne, protože všechno už to tady je napsaný 100x. Písek normální čistej, nemusí bejt ani propranej, pokud není nabranej někde z hřiště, kam choděj dělat potřebu kočky. Nebo si můžeš koupit v hobby marketu písek do dětských hřišť. 20kg pytel stojí kolem 50kč. Rašelinu koupíš tamtéž. Nekupovat v oddělení pro zvířata, ale v zahradě.

Ano informací moc ,ale pro felzumy nejsou

To je vtip ne? Si tady napiš do vyhledávače Phelsuma grandis a nebo felzuma madagaskarská a máš 50 stránek čtení. To samý můžeš napsat do googlu.

Proto to tady přece funguje ne..

Ne tak docela. Neznamená, že když existuje poradna, že by lidi neměli používat vlastní mozky. Všechno co se týče chovu grandisek už je tu napsaný.

Dobrý den, vše je zkopírované z odkazu který jsem vám vložil v první odpovědi.
Felzumu nemám, ale určitě bych se tím řídil.

V první řadě, tak jako u jiných druhů živočichů, nejedovaté. Felsumy mají v oblibě hlavně druhy s tuhými listy, jako je Sansevieria,některé druhy rodu Dracaena a tuholisté bromélie, dále pak popínavé rostliny jako Scindapsus,Philodendron, Pothos a další. Všechny tyto rostliny dobře rostou v teráriích, na rozdíl od často doporučovaných kapradin. Do sušších terárií se hodí různé sukulenty vyššího vzrůstu, ale např. Sansevieria tam roste taky dobře. Zajímavostí je využití sukulentního pryšce Euphorbia stenoclada (pozor –je to jedovatá rostlina a jedovaté rostliny by se neměly v teráriích používat, hlavně u zvířat, která jsou částečně býložravá) v teráriu pro druh P. breviceps –tyto felsumy na něm žijí v přírodě. Rostlina není nutná pro chov felsum, ale vypadá to dobře [/b]

http://tera.poradna.net/q/view/58470-phelsuma-mada gascariensis-grandis

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru