Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zácpa po léčbě Baycoxem

Zdravím,

nesetkali jste se někdy se zácpou po léčbě kokcidiózy Baycoxem?

Léčila jsem jemeňačku (byla zamořená fakt hodně), během léčby skoro nežrala, ještě chvíli po ní taky ne, ale teď už docela začala, ale skoro vůbec nevylučuje. Po prvním dni, kdy začala žrát, se normálně vykadila, pak asi týden normálně žrala, ale bobky nikde, a pak najednou vysypala všechno najednou - neskutečná hromada. Pak jeden den normál, a teď už zase několik dní žere ale v terárku čisto, že by se dalo jíst i z podlahy..

Jinak proti kokcidiím léčba zdá se zabrala (první rozbor negativní, ale ještě budem pro jistotu opakovat), samička vypadá i se chová normálně. Jen prostě nekadí. Tak mě zajímá, jestli s tím někdo nemáte taky zkušenost.

Předmět Autor Datum
nevim jestli to jsou nejake atb kapky proti kokcidim bo co.. ale nejspis to rozhazelo strevni mikrof…
milde 26.09.2013 20:53
milde
Na tu diskuzi o enterolu pamatuju:) Gutalax, to víš:-D Atb to není, je to prostě anikokcidikum, víc…
lillek 26.09.2013 21:01
lillek
Tak když to zabije kokcidie, tak to klidně může pozabíjet i ty přátelský organismy, takže nějaký pro…
lacerta. 26.09.2013 21:27
lacerta.
To já věřim, že to asi bude pěknej dryják.. Ale spíš bych právě čekala průjem než zácpu. Ale tak jem…
lillek 26.09.2013 21:55
lillek
Hlavně teda doufám, že jsme jí tim nijak nepřestřeli, dávkování jsme počítali s vetem tušim podle Ne… poslední
lillek 26.09.2013 22:02
lillek

nevim jestli to jsou nejake atb kapky proti kokcidim bo co.. ale nejspis to rozhazelo strevni mikrofloru a bud nejakou dobu trvat nez se to da do poradku.
ja kdysy po lecbe atb nasadil na radu Aurifer probiotika enterol.. ale tohle by mozne chtelo ´´gutalax :-D ´´ nebo nakrmit cvrcky necim projimacim .. :-D.. ale cim. ze? ..

Na tu diskuzi o enterolu pamatuju:)
Gutalax, to víš:-D Atb to není, je to prostě anikokcidikum, víc ti o tom moc neřeknu;)
Já se rozhodně nechci uchylovat k nějakejm praktikám typu koupání, olejování atp., spíš mě zajímá, jestli je to normální, jak dlouho to může trvat (pokud se to dá říct) a tak..

To já věřim, že to asi bude pěknej dryják.. Ale spíš bych právě čekala průjem než zácpu. Ale tak jemnej poprašek nějakejch probiotik by asi uškodit neměl, otázka je, jestli to pomůže.
Jako ono snad o nic tak zásadního nepůjde, já věřim, že se časem hodí zase do normálu.. Ale kdyby s tim přímo měl někdo osobní zkušenost, tak nepohrdnu informacema:)

Hlavně teda doufám, že jsme jí tim nijak nepřestřeli, dávkování jsme počítali s vetem tušim podle Nemocí plazů, ale ono je zjevěně těch způsobů dávkování a četností podávání víc.. "Švagr" byl teď s pardálem u Hnízda a přišel s Baycoxem uplně jinak nadávkovanym, než jsme to měli my..
No, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ono asi každá takováhle léčba je zrovna u chameleonů trochu risk. Ale jelikož ta samička byla bohužel zamořená fakt hodně plus byla i přes to v dobrý kondici, tak jsem se rozhodli to risknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru