Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všechno důležité bylo již řečeno, je to jednoduché... Chovám regisuky i mixáky. Regiusky: menší ná…
šmejký 29.09.2013 20:06
šmejký
Už jsem se rozhodla, regiuska :) Po pár letech třeba konečně vysněný had jako je tmavka atd. :) Ale…
Kredyska 29.09.2013 21:23
Kredyska
Pokud máš prostor, nevídím důvod proč nejít rovnou do tmavky. Je to nenáročný had, který je sice vel…
šmejký 29.09.2013 21:39
šmejký
Prostory mám tak pro mládě, dospělou tmavku určitě ne a už vůbec ne potravu.
Kredyska 29.09.2013 22:44
Kredyska
Jďi do té regiusky ;-) poslední
šmejký 29.09.2013 22:49
šmejký

Všechno důležité bylo již řečeno, je to jednoduché...

Chovám regisuky i mixáky.

Regiusky: menší nároky na prostor i na potravu. Jsou menší, lépe se s nimi manipuluje. Do budoucna, v případě odchovu mladé udáš lépe než mladé mixáků. Při pořízení tě vyjde na více peněz než mixák - zanedbatelná částka... Za mě určitě regiuska.

Mixák: větší nároky na prostor stejně tak na potravu. Jsou větší - horší manipulace a odchovy se prodávají hůře. Ohledně vzhledu jsem opět pro regiusku, ale to už je tvoje věc.

Jelikož si veškerou potravu chovám a odchovávám sám není to pro mě výrazný problém, ale pokud potravu plánuješ kupovat, měla by si jít spíše po té regisuce. Každopádně je to ve finále jedno (pokud na to máš), vyber si to co se ti více líbí, náležitě se starej a budeš spokojená ;-).
Já mám raději tmavky, reticulátky a vůbec ty větší hady, ale to je pro tebe nemyslitelné. Jak říkám, vyber si to co se ti líbí :-).

Pokud máš prostor, nevídím důvod proč nejít rovnou do tmavky. Je to nenáročný had, který je sice velký, ale odchoval jsem už pár hezkých kousků a s žádným nikdy nebyl žádný problém. Začal jsem s nimi celkem nedávno, ač to nějaký ten rok už bude díky Icemanovi právě tady z poradny, ale to už je jiná diskuze.

Každopádně regiuska není špatný nápad, kup od nějakého slušněho chovatele. Třeba tady Přemek je tuším prodává, zkus ho kontaktovat ;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru