Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehmat v prodeji P. cocincinus, aneb šílený kupující z Lípy

Já teda fakt nevím - máte reálnou zkušenost s prodejem odchovů? Protože se mi zdá, že máte první vajíčka v inkubátoru a spoustu plánů. Takhle naivní jsem byla asi v době prvních odchovaných mláďat chameleonů :-D.

Dneska velká část lidí není schopná si pro zvíře dojet ani pár zastávek metrem, natož do jinýho města. Takže čekat, že budou jezdit k chovateli a chovatel k nim je poněkud mimo. Jasný, že to možný je, když se domluví - ale lidi taky chodí do práce a ne každej má čas celej den řešit tohle - když má odchov dejme tomu 70 chámíků, tak to teda good luck s tím. Navíc by to k ničemu nebylo, protože když je někdo blbej, tak si to stejně udělá podle sebe a zase se točíme v kruhu - většina chovatelů dává i návod a fotky terárka a co z toho? A co jako uděláte, když uvidíte, že se někdo o to zvíře stará podle Vás nevhodně? (Což je samo o sobě relativní, kde jsou ty kritéria, co je nevhodný?) Seberete mu zvíře a vezmete si ho domů? Budete ho prodávat znovu?

Sice jsem viděla jednoho chovatele mimo ČR, kterej byl opravdu důslednej ve výběru budoucího majitele - psal si se všema a pak si vybral toho, u koho měl nejlepší dojem, že by to mohlo vyjít. Ale to byl chlápek s jedním jediným druhem, kterej odchoval tak 5 mláďat ročně a ještě to nebyla pet záležitost. Představa, že tohle dělám u odchovu jemenchámíků nebo gekončíků je mírně řečeno absurdní.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny