Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehmat v prodeji P. cocincinus, aneb šílený kupující z Lípy

Zdravím ve spolek,

Musím se s Vámi, ač nerad, podělit o zkušenost s prvním prodejem terarijního zvířete. Konkrétně se jednalo o Physignathus Cocincinus. Ozvala se nám paní K*ollová (Česká lípa), že by o agamu měla zájem. Po telefonu se mi paní příliš nezdála. Přišla s tím, že agamu má pro maminku (Renata C. patrně tchýně) k svátku, že už jednu měla, ale ta jí pošla, protože ji jí prodejce prodal příliš malou. Už to mě alarmovalo. Navzdory tomu jsme se předběžně domluvili. Večer jim volala přítelkyně a přišla s tím, že mluvila s pánem a že jako dobrý. No přišla neděle, K*ollovi dorazili, vešli k nám dva velice sympatičtí lidé i se synkem. Ubezpečili nás, že maminka je zkušená chovatelka, že „má už leguána a ty agamy Fousatý.“ Dostali jsme kontakt na Facebook a s dobrým pocitem se rozloučili.

Ještě ten den jsem psal nové majitelce (Renatě C.), jestli je vše v pořádku a stručně sepsal podmínky, v kterých u nás zvíře žilo (jakože čím krmíme, jaké UVB má atd.) Paní psala, že agama je krásná, že má radost, že dá fotky na Facebook, no prostě dobrý.

Uplynul týden a kousek a paní Renata C. dnes ráno nahodila fotky. Fotky naší ex-agamky fajn. Další fotky naše cca 40cm mládě P. Cocincinus ve vaně společně s adultními (a fest vypasenými) Pogonami! Další fotky ještě lepší. Naše bývalá agamka v TERÁRIU s Pogonami! Popisek: „takhle spinkali, když jsem přišla z práce:“ Tudíž jsem nelenil a v dobré víře jí napsal, že tato zvířata by se rozhodně neměla potkat, natož spolu žít. Podotýkám, že vše jsem napsal velice slušně (komunikaci mohu doložit) a komunikace probíhala výhradně v soukromých zprávách, nikoliv na zdi. Pro jistotu jsem sepsal pár podmínek chovu, jakože vlhkost, vhodnější substrát než samotný písek atd. Paní mi vysvětlila, že dárek byl nečekaný (no neříkal jsem jim to hned???) a tak ji dala k Pogonám, že v neděli půjde do vlastního.

No, ovšem, odpoledne mi volá rozzuřená paní K*ollová, že co si to jako dovoluju mamince takhle „vypisovat“ na Facebook, že myslela, že jsem slušnej chlap, tak mi ten FB dala, ale co si o sobě myslim, že jí tam vůbec píšu. Že zvířata miluje a mají se u ní dobře, agamka je přítulná a sama k těm Pogonám chtěla (to si nedělala p*del, to myslela vážně, teraristikou se ovšem nezabývá), a že naopak my máme terárium malý atd. Bez toho, aby mi dala možnost říct dvě věty, mi po tomhle záchvatu totální hysterie hrdinsky položila telefon, který už mi poté nevzala. Po SMS jsem se dozvěděl už jen to, že na mne pan K*oll podá trestní oznámení pro cituji „STOLKING“, a ať je již nekontaktuju… WTF???

Otázka pro teraristy: Dokážete pochopit, jak může někdo nacpat mládě Kočinčiny k Vousatkám???

Otázka pro lidi obecně: Může mi někdo vysvětlit, jak jsem jakožto slušný člověk fatálně pochybil tím, že jsem sepsal nové majitelce podmínky chovu a následně SLUŠNĚ zareagoval na nevhodné prostředí???

Ponaučení: Agamu jsme si piplali od úplnýho mrněte, musela pryč kvůli nesnášenlivosti se samcem. Až se jednou dostaneme k páření našich agam, vajíčka snad rovnou spláchnu do hajzlu a prodávat už nic nebudu, na takovejhle výkvět k*eténismu bych fakt nerad narážel častějc…:/
Změna předmětu, původně: Přehmat v prodeji P. Cocincinus, aneb šílený kupující z Lípy (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mohla bych se zeptat, jak řešíte situaci když k vám někdo přijde pro zvíře a nelíbí se vám? Prodáte… poslední
Lucka 92 19.02.2014 16:54
Lucka 92

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru