Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený-nemoc

Dobrý den,

jsem už opravdu zoufalá, potřebuji poradit. Sestra si kouřila si leguána..všechno bylo v pořádku, až na to, že byl dost agresivní. Cca před měsícem se mu udělal na zádech světlejší flek,jakoby plíseň..a začal se špatně svlékat, vim, že se nemá pomáhat se svlékáním, tak jsme to nechaly tak, ale nyní má několik vrstev kůže na sobě a má to úplně tvrdé, tak jsme jej začly každý den koupat v teplé vodě, tak mu to jde docela samo dolů..ale co mě trápí nyní je to, že přestal otvírat oči, do teď jsme si mysleli,že je to kvůli toho,že má kolem oči a hlavně i na nich tvrdou kůži..tak mu je furt máčíme, kůži dáváme pryč..ale dnes jsme zjistili, že má v očích asi hnis,má je zakalené,měl tam asi i rašelinu..každopádně je má stále zavřené,i kdyz má už oči bez tvrdé kůže a neotvírá je.. fakt už nevím,co mám dělat..a teď má ještě černou špičku prstu..děkuji za případné reakce.

Předmět Autor Datum
Hele toho leguána kouřila nebo koupila? :D Ale teď vážně. Určitě rychle k veterináři, co rozumí plaz…
Alamagoosa 19.10.2013 23:45
Alamagoosa
Souhlasim s navstevou veta, tohle uz domaci leceni nespravi. Jednou jsem dokonce u znamych zazila ze…
kacislavka 22.10.2013 15:13
kacislavka
Sestra si kouřila si leguána.. To už se ale dostáváme na hodně tenkej led:-D:-D:-D Já se všem omlou… poslední
Jan Lauermann 22.10.2013 15:17
Jan Lauermann

Hele toho leguána kouřila nebo koupila? :D Ale teď vážně. Určitě rychle k veterináři, co rozumí plazům. Tady byste asi udělali domácí léčbou víc škody než užitku. Někde funguje i pohotovost, třeba v Plzni. Napiš odkud jsi. Jinak pro příště, je dobré dodat fotku, nejlépe i terárka, popsat podmínky... Takhle těžko něco radit.

Souhlasim s navstevou veta, tohle uz domaci leceni nespravi. Jednou jsem dokonce u znamych zazila ze si terarko prisvicovali dost ostrou zarivkou, jesterka zacala zavirat oci, mela v nich pak hnis,prestala zrat a nepomohlo uz bohuzel nic :-(. nekteri leguani byvaji agresivni. ale je to jedinec od jedince...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru