Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kočičí močení

Zdravím. Vím, že to na teraporadnu nepatří, ale věřím, že mi zde rychle a kvalitně poradíte, kočičí poradny moc na úrovni nejsou. Problém máme následovní: máme doma 14 dnů novou kočku, rok a půl starou, nekastrovanou, z chovatelské stanice, papírovou mainskou mývalí. Když jsme doma, je naprosto ukázková, hravá, mazlivá, je to malý závislák, který za námi neustále chodí jako pejsek, doma se jí moc líbí, zvykla si tu, je schopná několik hodin trávit pozorováním tmavky v teráriu, naprosto úžasný, tichý, čistotný a nebojácný tvor.
Jediný problém, který se nám nyní vyskytl, je problém s močením. Když jsme doma, vždy vykonává potřebu na svůj záchod. Když však odejdeme, vždy po příchodu najdeme jako na truc loužičku na dlaždičkách u vchodových dveří. Zatím byla doma sama jen 4x, z toho předposledně počůrala přítelovi pantofle (má ho velice ráda, raději než mně) a dnes opět močila téměř na boty. Předpokládám, že to bude močení na truc, protože je nespokojená s tím, že je doma sama? Může být?
V chovatelské stanici bydlela na baráku a sdílela bydlení s dalšími třemi kočkami stejného plemene, tudíž nikdy úplně sama nebyla. Může jí chybět po našem odchodu pryč společnost?
Jak by jste podobný problém řešili? Kočka je naprosto zdravá, po veterinární prohlídce, majitelka chovatelské stanice byla veterinární sestra a nikdy neprodělala žádný problém. Moc je čistá, bez známek veterinárních problémů, prostředí se od jejího příchodu nezměnilo. Předpokládám, že to ani nemůže být pomočování čistě ze stresu z nového prostředí, protože měla možnost močit po bytě při naší nepřítomnosti už před týdnem, ale začala s tím až dnes. Myslíte, že bude mé mínění jejího čůrání "na truc" správné? Když jsme byli pryč téměř celý den a potom přijeli, byla nesmírně tulivá a hlídala si nás více než obvykle. Co může pomoci? Plánujeme časem pořízení druhé kočky tohoto plemene, pomůže urychlit to na co nejbližší termín, aby se kočka při naší nepřítomnosti necítila sama? Jinak v naší přítomnosti čůrá normálně do záchodu, není žádný problém.

Předem děkuji za rady a ještě jednou se omlouvám, že píši sem. Přeji hezký večer.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, Také máme mainskou mývalí kočku (nepapírovou), je to asi 4 letý, nekastrovaný kocour a má…
TO 21.10.2013 10:24
TO
Nedá mi to a musím se zeptat - nepapírová kočka znamená, že to je kotě od nějakých nadšenců, co si p…
lacerta. 21.10.2013 16:44
lacerta.
No, popravdě já do toho až tak nevidím, ale nepapírová znamená, že nemá průkaz původu. Náš kocour ko…
TO 22.10.2013 08:22
TO
musim říct, že i náš kocour z útulku (obyč kočka) mi dřív pořád aportoval míček a než jsem šla spát… poslední
Lili.. 22.10.2013 09:34
Lili..

Dobrý den, Také máme mainskou mývalí kočku (nepapírovou), je to asi 4 letý, nekastrovaný kocour a máme podobnou zkušenost, když někdy nejsme doma, nebo jinak "zlobíme", tak se nám kocour vyčůrá na kuchyňskou linku. Evidentně je to výraz jeho nespokojenosti, protože jinak to vůbec nedělá. Taky si nejsem jist, jestli pomůže pořízení další kočky, protože my krom tohoto kocourka máme ještě kočičku (nalezence) a na toto chování to nemá vůbec žádný vliv. Zkrátka mainky jsou opravdu osobnosti (ostatně jako všechny kočky:-), ale z vlastní zkušenosti se domnívám, že je to vyjádření jejich nespokojenosti. Osobně musím přiznat, že máte štěstí, že Vaše kočička je tichá, náš Macík disponuje obrovskou škálou různých zvuků od jemného vrkání až po odporně lascivní řev. Jo a s tou nebojácností to máte taky dobré, ten náš je opravdový posera, jakmile přijde kdokoli cizí zleze pod deku, což je u zhruba 5-ti kilového kocoura se zuby, kterými by dokázal prokousnout ruku jedna fiala docela legrační, zvláště v porovnání s kočkou, která je poloviční a nebojí se opravdu ničeho. Zkrátka, co kočka to osobnost.

Nedá mi to a musím se zeptat - nepapírová kočka znamená, že to je kotě od nějakých nadšenců, co si prostě chtěli zkusit mainskou a odebrané a socializované tak, jak má být? Nebo je to kotě téměř za cenu papírové z nějaké množírny, odebrané ve dvou měsících - to by asi nejlíp vysvětlovalo ty podivnosti...

No, popravdě já do toho až tak nevidím, ale nepapírová znamená, že nemá průkaz původu. Náš kocour konkrétně pochází z domácího chovu, a jak se to má s těmi papíry, kdo je uděluje nebo na základě čeho, to opravdu nevím, ale musím přiznat, že nevypadá úplně jako typická mainka. Co se týče těch podivností, tak prý jsou u těchto koček časté, v některých ohledech se chovají trochu jako psi, např. jako kotě nám aportoval tužku na gauč, teď je možné se sním přetahovat o klacík, který si drží v tlamce. Nebo jsou zmiňovány určité zvláštnosti např. při pití vody (náš kocour dříve pil vodu vleže). To jen tak na okraj. Pěkný den.

musim říct, že i náš kocour z útulku (obyč kočka) mi dřív pořád aportoval míček a než jsem šla spát musela jsem mu míček půl hodiny házet. Poté jsme hráli na skovku, kdy jsem se schovala, on mě hledal a pak na mě skočil :) .
Druhá z útulku, co je hluchá zase otvírá dveře na záchod a poté pořád splachuje záchod :)
Kočky mají občas opravdu zvláštní návyky :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru