Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva nežere

Kokos bych pod želvu nikdy nedal, zkuste si vzít jedno to vlákno do ruky a přetrhnout. Je to nezničitelná a nestravitelná hmota a v kombinaci s pískem či kamínky může nadělat pěknou paseku ve střevech. I to by mohl být důvod, že nežere, prostě zácpa.
Pije? Vylučuje trus i moč? V jakém stavu? Zkuste vlažnou koupel alespoň půl hodiny (mělká voda, není to vodní želva), uvidíte, co z ní vyjde.
Další možnost je, že se trochu předčasně chystá zimovat, tomu by zase odpovídala vámi udávaná teplota v teráriu. Je aktivní, nebo jen tak polehává? Pokud se chystá zimovat a vy jí razantně zvýšíte teplotu, asi ji trochu rozhodíte. Chystáte se ji nechat letos zimovat? Pokud zimovat nehodláte, tak bodově! přitopte, jak vám radí výše.
Jakékoli Repti - glo je u želv na dvě věci, ale pokud byla celé léto na sluníčku, ani ho nepotřebuje, tedy pokud ji dáte zimovat a na jaře znovu ven. Noční úklid takovéhoto mrňouse nevidím jako chybu, pokud má hluboký vlhký substrát na spaní, i když rosa je rosa.
Poznámka: Má nějaké přírůstky za dobu co ji máte? Připadá mi na rok nějak malá, nemá růstové linie kolem švů. Kolik váží a kolik vážila při pořízení?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny