Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Různé druhy želv.

Asi je trochu zmatek v české terminologii - pod názvem čekanka či endivie koupíte naprosto odlišné druhy - jak barvou, tak vzhledem i konzistencí. Nicméně všechny želvám výborně chutnají. A to, že se v Česku do omrzení tradují, omílají a opisují stále stejné "pravdy", je bohužel normální. Máte pravdu, krmit celou zimu čekankou je úplně stejná blbost, jako krmit ledovým salátem či zde oblíbeným čínským zelím (po kterém želvy příšerně smrdí, stejně jako po kedlubnové či květákové nati)). Prostě musíte střídat a míchat, pořád.
A ten, kdo želvám v zimě přidá jablko, jakékoli ovoce, rajče, mrkev či okurku, není masový vrah, ale normálně uvažující člověk. Moje želvy váží dohromady asi 40 kg - nezimují (Afrika, Asie). Sežerou a zničí toho denně víc, než malý zájezd a při krmení čekankou bych už dávno vyhlásil bankrot. A seno mi berou jen velmi nerady, jen jako balast ke krmení.
Spíš mám jiné starosti - abych si je neotrávil díky neustále se "zlepšujícímu" chemickému ošetřování listové a jiné zeleniny ve skladech. To je mnohem větší hrozba, která se zatím moc neřeší, ale její důsledky mohou být výrazně vážnější, než občasné zkrmení kousku banánu, jablka či hroznového vína, které zde pravidelně děsí zastánce "želví diety".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny