Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetové stránky o vodních želvách

nějakou aktuální dobrou webovou stránku o vodních želvách. "Aktuální" myslím to, pokud se tam stále přidávají příspěvky atd.
Nemyslím si, že se dobrá webová stránka pozná podle toho, jestli je tam "aktuálně" přidáváno... pokud je webová stránka komplexní, podá stručně a věcně ucelené informace, pak je podle mě dobrá... tím nemyslím pubertální stránky - blogy; uhrákovytých výrostků, kteří drze kopírují text od jinách chovatelů, kradou fotky a prohlašují tyto text za své. Když někdo dokáže uceleně sepsat informace o zvířatech a vytvořit něco nového, pak klobouk dolů. O něco podobného se snažím u Clemmysek a není to zas taková legrace. Navíc nekteré publikované zdoje informací bývají zavádějící (subjektivní), je pořeba toho hodně načíst, a tyto infomace pak konfrontovat s osobní zkušeností ev. výměnou informací s kolegy chovateli.

Abych to tak nějak uzavřel - žádný učený z nebe nespadl a žádný zdroj infromací nelze brát jako absolutní. Vždy je potřeba používat takovýto šišatý udělátko, na který si v zimě dáváme kulicha ;-)

PS : Největší váhu pro mě mají informace od chovatelů, kteří úspěšně roky odchovávají a potom zápisy z observací zvířat ve volné přírody. Pokud chcete aby se zvíře mělo u Vás doma dobře, je potřeba nasimulovat jeho přirozené podmínky. Výborné jsou také teplotní diagramy. Sice se to netýká želv, ale při studiu jednoho rodu hadů jsem si psal i s fotografem z Haiti, který zvířata fotil ve volné přírodě - naprosto věrně mi popsal prostředí kde zvířata nacházel. O rodu hadů, na který se specializuj vyšla jedna bratelná kniha,... dohledal jsem si kontakt na autora z USA a vyměnil jsem si s ním několik emailů o nalezištích hadů, o jejich krmení, o "skladování" náhradní potravy v období, kdy se nesežene, také jsem získal pár tipů na množení... získal jsem tak cenné informace, které v žádné knize, ani na internetu nenajdete.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny