Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetové stránky o vodních želvách

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda znáte nějakou aktuální dobrou webovou stránku o vodních želvách. "Aktuální" myslím to, pokud se tam stále přidávají příspěvky atd. A nebo si myslíte, že je lepší hledat informace v knihách, které jsou přímo určené pro chov vodních želv?
Předem děkuji za všechny odpovědi. :)
Přeji pěkný den

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží na konkrétním druhu. Pokud jde jen o TSE (Trachemys scripta elegans) nebo nominátní scripta,…
Petr60zelv 06.11.2013 10:35
Petr60zelv
Promiňte, neuvědomil jsem si, že vlastně moje odpověď bude směřovat jen k jedné předcházejí odpovědi…
Patrik56 09.11.2013 00:50
Patrik56
Část informací možná trochu zastaralá bude, jen, při 115 stránkách, to nemá šanci být kompletním man…
Petr60zelv 09.11.2013 02:26
Petr60zelv
Takže teda doporučujete tu od Highfielda (Practical Encyclopedia of Keeping and Breeding Tortoises a…
Patrik56 09.11.2013 09:11
Patrik56
Ano, v Highfieldově knize sice stihnuly zastarat podkapitoly o Manouria impressa nebo o příslušnícíc… poslední
Petr60zelv 11.11.2013 12:21
Petr60zelv

Záleží na konkrétním druhu. Pokud jde jen o TSE (Trachemys scripta elegans) nebo nominátní scripta, vystačí se s údaji z nějakých přiměřených stránek na síti (ideálně přímo tady), totéž platí nejspíš i pro většinu klapavek Kinosternidae, nějaké údaje pro "lepší" (ve smyslu méně obvyklé) druhy bude potřeba shánět na zahraničních webech nebo (pokud budou dostupné, tak lépe) v článcích v nějakém renomovaném časopise (Radiata, Emys, Sacalia, Marginata, povětšinou je to v němčině, Radiata i v angličtině, Tortuga Gazete, italsky Testudo Magazine). Pro africké tereky (rod Pelusios a Pelomedusa subrufa) má vynikájící stránky Hynek Prokop (vstup.htm), pro některé druhy pak lze doporučit spíše knižní údaje, zatím asi nic nepřekonalo Highfielda (http://www.amazon.com/Practical-Encyclopedia-Breed ing-Tortoises-Freshwater/dp/1873943067), pro vodní je dobrý specializovaný zdroj Gurley (ale je to spíš pro Američany s jejich možnostmi - http://www.amazon.com/Keeping-Breeding-Freshwater- Turtles-Gurley/dp/096381303X/ref=pd_sim_b_3), objednat je to možné u repnatu (zelvy.htm).
V knihách uvedené údaje nezastarávají až zas natolik rychle, že by to byla omluva knihy nečíst.:-p

Promiňte, neuvědomil jsem si, že vlastně moje odpověď bude směřovat jen k jedné předcházejí odpovědi, moje chyba. Děkuji taky, porovnám vámi nabídnuté knihy. Zaujala mne kniha (Turtles and Tortoises. A complete Pet Owner's Manual) a myslíte, že i když je kniha z r. 1996, tak informace stále nebudou zastaralé?

Ano, v Highfieldově knize sice stihnuly zastarat podkapitoly o Manouria impressa nebo o příslušnících rodu Heosemys, ale to jsou natolik speciální chovanci, že stejně bude potřeba zapátrat po článcích věnovaných jejich chovu a rozmnožení (nevím, jestli třeba v Evropě impressu množí někdo jiný, než Viktor Myslin).
Na běžnější chovance a pro menší cenu není špatná (byť z důvodu omezeného rozsahu ne dost podrobná) také kniha od Andrea Luisona a Stefano Redaelliho: Freshwater Turtles and Terrapins: the complete guide
ourbook.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru