Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové přírůstky (Pseudemys rubriventris)

Zdravím, chtěl bych se pochlubit, ale také požádat o vaše rady, postřehy nebo typy.
Ve středu jsem si koupil tři tyto tubriventrisky. Mají se docela k světu, sluní se a vypadají celkem otrkaně. Jen mám strach z toho, že již mi druhý den nejí (zkoušel jsem; sušené krevetky a syrovou ledvinu - nakrájenou,co možná nejjemněji). Zatím nejeví zájem o jídlo.
Teplota voda okolo 24-26°C.
Akvárium zatím provizorní.
Budu rád za všechny vaše odpovědi, předem děkuji :)
[cib5.jpg]
[st0u.jpg]
[1lyz.jpg]
Hezký den.
Změna předmětu, původně: Nové přírůstky (pseudemys rubriventris) (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Že prvních několik dní nežerou je zcela normální, musí si zvyknout v novém prostředí. Každopádně pro…
Aurifer 08.11.2013 10:20
Aurifer
Zapomněl jsem dopsat, že jdu dnes koupit patentky a už jim tomu trochu daly. Vím, že je lepší živá a…
Patrik56 08.11.2013 18:29
Patrik56
Pod výhřevným zdrojem může být víc, tak 35°C. Patentky jsou ok, granule určitě ne- schválně jsem Ti…
Aurifer 08.11.2013 23:27
Aurifer
Díky za upřesnění. Pokud jim teda nabídnu co nejpestřejší stravu, od larev hmyzu až po rybky, tak js…
Patrik56 09.11.2013 00:40
Patrik56
Já tedy želvám házím maximálně nějakou vápníkovou kostku. Jak je to s krmením myšímí holaty? A ještě…
simča m 09.11.2013 08:39
simča m
Ahoj, s těmi holaty nemám zkušenost, ale co se týče rozdílů: Pseudemys rubriventris (želva červenobř…
Patrik56 09.11.2013 09:07
Patrik56
To jo,vidět to moc zatím není, ale už jsem googlila a našla obrázky, tak až na tu červenou vypadají…
simča m 09.11.2013 09:29
simča m
Ono pokud budeš dávat celé rybky vč. kostí, šupin a vnitřností a celé malé šneky, tak ani nemusíš ně…
Aurifer 10.11.2013 16:43
Aurifer
Supr, děkuji moc. Snažím se dál získávat informace. Takže fakt děkuju za info, které si mi dal. :) poslední
Patrik56 10.11.2013 16:53
Patrik56

Že prvních několik dní nežerou je zcela normální, musí si zvyknout v novém prostředí. Každopádně pro rozkrm je na nějaké sušené krevetky a droby zřejmě stejně nepřesvědčíš. Dej jim pár dní klidu, ať si zvyknou v novém a pak jim dej živé nitěnky nebo patentky, drobné malé žížalky, mrtvá paví očka. Rybky mohou být lehce zasmrádlé, to želvy láká, stejně jako drobná kroutící se červená kořist. Až se rozežerou, tak krm rybičkama, malými akvarijními šneky, mraženýma patentkama, nasekanýma žížalama atd...Gammarus ani žádné další "rádobykrmení pro želvy" v krabičkách jim nedávej. Až se rozežerou a rozkoukají, tak jim postupně zvyš hladinu vody, aby mohly plavat, vypadá to, že tam té vody moc nemají. To světlo je co? Nějaká výhřevná žárovka? Kolik °C mají na tom "ostrůvku"?

Zapomněl jsem dopsat, že jdu dnes koupit patentky a už jim tomu trochu daly. Vím, že je lepší živá a masitá strava než granule, četl jsem to tu mnohokrát, takže nemá cenu želvíkům (časem) dávat ani toto krmení?
Hladinu vody jsem zvolil schválně nízkou, aby bez problémů dosáhly na hladinu.
Ano, světlo je výhřevná žárovka. Zvolil jsem slabší ze začátku, je tam 28°C. Mám vyměnit žárovku za silnější ihned?
Jinak děkuji :)

Pod výhřevným zdrojem může být víc, tak 35°C. Patentky jsou ok, granule určitě ne- schválně jsem Ti vygooglila složení: rybie proteiny a múčka, kukuričný škrob, pšeničný gluteín, pšeničná múka, pivné kvasnice, múčka z gamarusov a kôrovcov, rybí tuk, rastlinná múčka, ES povolené farbivo

Když si vygooglíš pro změnu Ty, co želvy žerou ve volné přírodě, tak to je víceméně totéž, co jsem napsala nahoře- červy, larvy hmyzu a další vodní bezobratlé, rybky, pulce atd. když odrostou, tak i nějakou tu vodní rostlinu. Ale rozhodně ne žádnou pšenici, kukuřici ani další obilniny, natož barviva. ta živočišná složka je v těhle granclích odpadní produkt z jiné výroby, takže žádná závratná kvalita. Podtrženo sečteno- myslíš, že želvám prospěje do nich zbytečně cpát obilniny, které ani neumí zpracovat a akorát želvami projdou (aby zbytečně zasvinily vodu) + nekvalitní živočišné bílkoviny z odpadu + zbytečně zvířatům zatěžovat vnitřnosti umělýma barvivama? To vše za přemrštěnou, nehoráznou cenu...tyhle grancle pro želvy jsou jenom kšeft s lidskou leností a hloupostí na úkor zvířat, nic víc...

Díky za upřesnění. Pokud jim teda nabídnu co nejpestřejší stravu, od larev hmyzu až po rybky, tak jsem si vygooglil, že stejně je potřeba dodávat určité spektrum vitamínů, ale přeci v přírodě, kromě nějakých šneků (vápník), moc vitamínů neseženou. Takže stačí, když koupím sepiovku, nebo je zapotřebí dodávat ještě nějaké další vitamíny?
Já vím, že tohle všechno je různě po internetových stránkách, ale tam to neřeší přesný případ a ty informace také nemusí být pravdivé. To co mi řekneš ty, tomu věřím mnohem víc, než informacím z googlu.:-)

Ahoj, s těmi holaty nemám zkušenost, ale co se týče rozdílů:
Pseudemys rubriventris (želva červenobřichá) [dm08.jpg]
U mých želv to není tak znatelné, ale charakteristické je pro ně právě načervenalost plastronu.
V dospělosti mohou dorůst větších rozměrů (30cm) a potřebují vyšší teplotu vody. Určitě by se našly další rozdíly.
Doufám, že jsem pomohl, jsem ještě začátečník. Když tak mě někdo prosím doplňte.

To jo,vidět to moc zatím není, ale už jsem googlila a našla obrázky, tak až na tu červenou vypadají stejně, já mám 2 scripty, a to sušené a granule vážně nic moc, já mám u niáh puštěné živé rybky, takže si i občas něco chytí, ale 1 je popelnice, ta sežere vře a to zpočátku moc nežrala, ta 2 žere jen rybu a to zas dřív žrala vše, takže výmďna rolí, proto mě i zajímají ty holata jestli by je nežrali, chovám si myši pro malou užovku a holat mám vzdy nejak moc. Omluva za chyby, jsem na mobilu

Ono pokud budeš dávat celé rybky vč. kostí, šupin a vnitřností a celé malé šneky, tak ani nemusíš nějak extra dotovat dalšími vitamíny a mineráliemi, protože to je kompletní krmení. Ikdyž sépiovka plavající na hladině rozhodně neuškodí minimálně z hlediska, že si želvy občasným kousnutím upravují čelisti. Co se týče zkrmování těch myších holat tak ano, občas se želvám na zpestření dát dají. Ale něměly by je dostávat příliš často.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru