Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hřeje? Exo Terra Reptile UVB 200

Ahoj, zakoupil jsem UV žárovku Exo Terra Reptile UVB 200, kterou mi obsluha doporučila s tím, že kombinuje tepelný i UV zdroj a rozhodně nepotřebuji už nic jiného. Doma jsem ale zjistil, že negeneruje příliš (pokud nějaké) teplo a jeví se mi, že je to doplňková UVB žárovka, se kterou je bezpodmínečně nutné kombinovat další zdroj tepla. Poradili byste mi prosím, zda je to tak a stal jsem se obětí nějaké inkompetence?:) Existuje nějaká běžně dostupná žárovka pro standardní závit, která kombinuje obojí? Mám malého chameleona pardálího a díky konstrukci terária bych raději předešel instalaci dalších světel. Díky moc!

Předmět Autor Datum
Zdravím. Tato kompaktní zářivka (jak se to v obecné mluvě označuje) opravdu nevydává přílišné teplo…
Cadaverous 11.11.2013 14:46
Cadaverous
Pokud máš strop z pletiva (což bys mít měl), tak bodovou žárovka dej nad terárko. Stejně tak případn…
lillek 11.11.2013 14:56
lillek
UV žárovku Exo Terra Reptile UVB 200, kterou mi obsluha doporučila s tím, že kombinuje tepelný i UV…
Uroboros 11.11.2013 15:00
Uroboros
Díky moc za potvrzení, myslel jsem si to.
EatYellowSnow 11.11.2013 19:37
EatYellowSnow
pro pardala sis mel koupit tuhle http://www.happyzoo.cz/zarovka-exoterra-reptile-uv b-100-25w/d-4480… poslední
milde 11.11.2013 19:42
milde

Zdravím. Tato kompaktní zářivka (jak se to v obecné mluvě označuje) opravdu nevydává přílišné teplo a pro chameleona samotná nestačí. Je nutné vytvořit další zdroj tepla. Nejlépe klasickou bodovou žárovkou. Nebo je další varianta a to použít tzv výbojku. Ta dodá UVB i teplo. 42-uv-lampy

UV žárovku Exo Terra Reptile UVB 200, kterou mi obsluha doporučila s tím, že kombinuje tepelný i UV zdroj a rozhodně nepotřebuji už nic jiného

bohužel standardní dezinformace ze zverimexu :-(

jeví se mi, že je to doplňková UVB žárovka, se kterou je bezpodmínečně nutné kombinovat další zdroj tepla

Velice správně, ideálně přidat úplně obyčejnou bodovku (cca 30Kč, nic "speciálního" nekupovat - vyhozené peníze), dle velikosti terária, zvířete a okolní teploty 25-100W.

Existuje nějaká běžně dostupná žárovka pro standardní závit, která kombinuje obojí?

Žárovka ne, výbojky. Případně kombinace žárovky a výbojky v jednom tj. tzv. směsová výbojka. Ty se používají bez předřadníku, cena kolem 500-800Kč. Případně pak různé jiné výbojky, ideálně nějaká metalhalogenidové, cena za lampu je +- stejná jako u směsové výbojky, ale je potřeba jednorázová investice do předřadníku. Investici ale zase kompenzuje kvalitnější světlo a delší životnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru