Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvětlení do tropického terária-poraďte

V teráriu bude pagekon řasnatý (Rhacodactylus ciliatus).Také mám připraveno několik živých bromélií a jedno kapradí.Osvětlení rostlin chci řešit stmívačem do kterého dám nějakou (ještě nevím jakou) zářivku pro růst rostlin.A ještě nějakou výhřevnou žárovku.UV si myslím že pro pagekona není potřebe kvůli tomu že má noční aktivitu. Myslíte že to bude takhle vyhovovat? A taky prosím poraďte s tou zářivkou pro ty rostliny. Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Určitě stačí. Zářivka pro rostliny je ok, výhřevka je s otazníkem protože ciláti nejsou zrovna teplo…
VilemC 23.11.2013 18:46
VilemC
Takža řikáš že moje průměrná pokojová teplota 22-23 stupňů mu bude stačit? jinak díky
kuhli 23.11.2013 18:51
kuhli
Většina terárek si udržuje maličko vyšší teplotu než je okolní v místnosti. Pokud budeš mít nad terá…
VilemC 24.11.2013 12:38
VilemC
dík poslední
Tadouš 25.11.2013 15:51
Tadouš

Určitě stačí. Zářivka pro rostliny je ok, výhřevka je s otazníkem protože ciláti nejsou zrovna teplomilní tvorové, takže by mu to mohlo spíš uškodit. Pro kytky nějakou zářivku s co největší svítivostí blízko dennímu světlu, tedy barvou světla okolo 5500K - 6500K.

Většina terárek si udržuje maličko vyšší teplotu než je okolní v místnosti. Pokud budeš mít nad terárkem zářivu, trošku ho zahřeje i ta a pokud máš v místnosti cca 22 stupňů, bude v terárku cca 23 - 24, což je pro ciliáty tak akorát. Kdybys měl obavu, že to třeba v zimě klesne pod cca 20-21°C, můžeš tam nějakou bodovku dát, pak pozor, aby byla v nějakým krytu, aby si z ní neudělali ciliáti úkryt a pa se nespálili až se to přes den zapne. Nebo můžeš zvážit topnou folii, kterou můžeš dát zboku zvenku na sklo, aby to terárko trošu zahřála.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru